Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

A Beverly Wilshire Hotelben tartotta taggyűlését a Tudósklub

Május 18-án, 14 órai kezdettel tartotta idei második taggyűlését az USA Amerikai Magyar Tudósklub a Magyar Tudományos Akadémia-Amerikai M...


Május 18-án, 14 órai kezdettel tartotta idei második taggyűlését az USA Amerikai Magyar Tudósklub a Magyar Tudományos Akadémia-Amerikai Magyar Bizottságával közös rendezésben. A rendezvényre ez alkalommal az impozáns Beverly Wilshire Hotel Burgundy & Bordeaux termében került sor, amely Dr. Pekarovics Zsuzsa kitűnő szervezőmunkáját dicséri. Az esemény támogatója a Supernus Pharmaceutical Company volt.

A szép számban megjelent hallgatóságnak Dr. Czaun Miklós elnök adott tájékoztatást a több, mint öt évvel ezelőtt alapított szervezet fontosabb célkitűzéseiről és eddigi eredményeiről. Kiemelte, hogy a több éve folyó előkészítő munka eredményeképpen ez év január végén négy orvostanhallgató érkezett a Pécsi Egyetem Orvostudományi Karáról Los Angelesbe, hogy a University of Southern California (USC) különböző kórházaiban végezhesse klinikai gyakorlatát. A hallgatók fogadása, elszállásolása, valamint anyagi támogatása példaértékű helyi magyar összefogásban történt, amelyhez a jövőben is várunk lelkes támogatókat és segítőket. A magyar-amerikai diákcsere program megvalósításában elévülhetetlen szerepe volt Dr. Szenohradszki Jánosnak, Frank Andrásnak, Dr. Pórszászné Dr. Reisz Zsuzsának és Farkas Tibornak.

A Klub elnöke külön köszöntötte az első alkalommal megjelent vendégeket, közülük is kiemelte Dr. George Berci professzort, a modern endoszkópia atyját, a Cedars-Sinai Medical Center korábbi Senior Director-át.


Dr. Pekarovics Zsuzsa “Az élet vízétől az emberi test igazgatójáig” című előadásában rövid betekintést adott szakterülete, az endokrinologia, avagy a hormonokkal foglalkozó tudomány rejtelmeibe, majd részletesen ismertette a növekedési hormon sokrétű szerepét. Ezután a Pennington Biomedical Research Laboratorium kutatócsoportjával együtt végzett kísérleti eredményeiről számolt be a hallgatóságnak. Pekarovics doktornő érdekfeszítő tájékoztatást adott a jelentős javulásról, amit a kutatócsoporttal együttműködve sikerült elérni egy növekedési hormont stimuláló egyszerű aminosav kivonattal (SeroVital) krónikus izomfájdalmakban szenvedő fibromialgiás betegeknél.

Beres Ádám, az Ambassadors of the Future jótékonysági szervezet alapítója és elnöke rövid összefoglalóban mutatta be az alapítvány misszióját, eddigi eredményeit, és a jövőbeni terveket.


Ádám beszámolt a 2018-s Gála sikeréről, ami $35.000 adománnyal támogatta a magyar amerikai diákcserét. Az alapítvány, a korábbi ösztöndíjak támogatása mellett, 2018-tól létrehozta a University of Southern California (USC) intézményében működő Ambassadors of the Future ösztöndíjat, amivel évente 5 tehetséges, de anyagilag hátrányos helyzetű magyar diák tanulmányait teszi lehetővé a neves amerikai magánegyetemen. Ádám rövid filmben ízelítőt is adott a tavalyi jótékonysági bálról és bejelentette az idei Gála időpontját, ami ez év november 30-án lesz a Beverly Wilshire Hotel Le Grand Trianon báltermében. Reméljük, minél többen csatlakoznak hozzájuk a jó ügy érdekében. További részletekért kérjük látogassák meg honlapjukat a www.ambassadorsofthefuture.org.

Az előadásokat követően a résztvevők ízletes sütemények, tea és kávé fogyasztása mellett folytathatták a beszélgetést a hotel egyik különtermében.

Nincsenek megjegyzések