Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

2020. február 29. - március 1. - Los Angeles, CA - Antos Péter festőművész kiállítása a Los Angeles-i Egyesült Magyar Házban

A kiállítás megtekinthető február. 29-én szombat du. 2-6 és  március 1. vasárnap du. 2-6  a Los Angeles-i Egyesült Magyar Házban , 197...


A kiállítás megtekinthető
február. 29-én szombat du. 2-6 és 
március 1. vasárnap du. 2-6 
a Los Angeles-i Egyesült Magyar Házban, 1975 W. Washington Blvd. Los Angeles CA 90018

A kiállítás megnyitója február. 29, szombat du. 4 óra.

„Csak zenélj, ahogy tudsz, méla hangfogóval, 
Csak beszélj a csönddel, árnnyal, csillagokkal, 
És ha másra hallgat mind a többi ember, 
Te beszélj tovább a zengő végtelennel.”        
Juhász Gyula

Antos Péter matematikusként végzett és dolgozott, de mindig nagyon érdeklődött a művészetek, különösen a festészet iránt. Bár régóta fest, az első kiállítása csak 2005-ben volt, de azóta láthatták a képeit Budapesttől Őrbottyánon keresztül Veresegyházig szerte Magyarországon. Színekben igen gazdag kozmikus ihletésű műveivel számos nemzetközi versenyen nyert első díjat. Ez az első amerikai kiállítása Los Angelesben.

Úgy tűnik, mintha képei digitálisan készültek volna, pedig a digitális művészettel csak 2015-ben ismerkedett meg. Nagyon speciális technikát fejlesztett ki: az olajfestéket ecset helyett pengedarabokkal viszi fel a farostlemezre vagy vászonra, amivel igen érdekes 3D felület keletkezik.

A Big Bang, Constellation of Planets, Fire and Water, Deepness, Transcendence, Light and Shadow, Passage, Parallel Universes, és a többi remek kiállításra kerülő festmény hűen mutatja a művész matematikai korrektségre való törekvését, de ugyanakkor lázadó forradalmiságát is.

További információk a művészről: pixels.com/profiles/peter-antos és www.antospeter.hu



Nincsenek megjegyzések