Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

77 éves korában elhunyt Bonnie Anderle Bunyik, a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál társalapítója

  Bonnie Bunyik május 19-én halt meg Los Angelesben, ALS-szel folytatott küzdelmet követően - közölték hozzátartozói, akik tájékoztatása sz...


 Bonnie Bunyik május 19-én halt meg Los Angelesben, ALS-szel folytatott küzdelmet követően - közölték hozzátartozói, akik tájékoztatása szerint "békésen és szerettei körében hunyt el".

A veterán filmforgalmazó Los Angelesben nőtt fel szülei, Albert és Pauline Anderle mellett. 1962-ben érettségizett a Fairfax High Schoolban. Két évtizeddel később férjével, Bunyik Bélával megalapították a European Video Distributors és a Bunyik Enterprises vállalatokat. Az európai filmforgalmazó cég a tengerentúli filmeket hozta nyugatra, és filmeket forgalmazott az Egyesült Államokban és Kanadában. 

Azzal a küldetéssel, hogy Magyarország legjobb játékfilmjeit, dokumentumfilmjeit, rövidfilmjeit, diák- és animációs filmjeit eljuttassák az észak-amerikai közönséghez, a Bunyik házaspár több mint 900 film gyártásában működtek közre és terjesztettek. Olyan címek szerepeltek köztük, mint az "Az én 20. századom", a "Soha nem halunk meg" és a "Simon, a mágus".

Sikerükre építve Bonnie Bunyik társalapítója volt a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválnak, amelynek társproducere és alelnöke volt. Férje támogatásával Bonnie Bunyik több éven keresztül 19 magyar filmfesztivált vezetett. Az évente megrendezett fesztivál a magyar filmművészet legjavát mutatja be, beleértve az ország Oscar-díjra nevezetteket is. A múltban a fesztiválon vetítették a "Saul fia", a "Testről és lélekről", a "The Notebook" (Szász János rendezőtől) és az "Akik megmaradtak" című filmeket.

Bonniet gyászolja férje, Béla, akivel 48 évig élt házasságban, lányai, Anna és Amália, nővére, Barbara, unokái és a tágabb család. 

Emlékének tiszteletére zártkörű családi szertartást tartanak.

Forrás: Bonnie Anderle Bunyik, Hungarian Film Festival of L.A. Co-Founder, Dies - Variety

Nincsenek megjegyzések