Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Anna Lynn Reeves filmajánlója: Skandináv filmfesztivál Los Angelesben

 Már a harmadik éve megyünk keresztül azon, ami sajnos sok mindent megváltoztatott az életünkben. Így van ez a filmiparban is. A rengeteg fi...


 Már a harmadik éve megyünk keresztül azon, ami sajnos sok mindent megváltoztatott az életünkben. Így van ez a filmiparban is. A rengeteg filmfesztivál, filmbemutató sínylette meg a Covid járvány által okozott helyzetet. 

De azért vannak lehetőségek új filmek megtekintésére is, oltás, maszk és minden más korlátozások nélkül. A most következő három hétvégén sok Oscarra benyújtott filmet láthatunk otthon, online, a balti és az észak-európai országokból, mint Finnország, Svédország, Izland, Norvégia, Dánia, Észtország, Lettország, Litvánia.

A skandináv filmek már évek óta a kedvenceim. Valójában ez a filmfesztivál, amit most ajánlok az olvasóknak, szerettette meg ezeket a filmeket velem. Mielőtt Los Angelesbe költöztem, addig a francia filmek voltak a kedvenceim. Mára a skandináv filmek vették át a helyüket.

Éveken óta írok cikkeket filmekről és sok skandináv filmet ajánlottam már az olvasóknak. Nem másért mert felfedeztem valami nagyon érdekes érzelmi kapcsolatot bennük és köztem. Na és persze a realitást. Főleg a dán filmekben találom meg ezt a nagyon kemény valóságot és furcsa érzelmeket kreatívan megfogalmazva, ami rezonál velem. 

Egy kis érdeklődés csigázó kérdés: mennyi filmet láttak már Izlandból? Ez a fesztivál a legkülönlegesebbeket mutatja be onnan évek óta.

Január 6.-tól már láthatóak a filmek online: Scandinavian Film Festival LA (sffla.net)

Jim Koenig
Remélem sokan találnak valami nagyon jó filmet a sok közül. A fesztivál alapítója és szervezője, Jim Koenig Founder/Director nevében is jó szórakozást kívánok. 

Anna Lynn Reeves

Nincsenek megjegyzések