Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Személyes PSZICHOTERÁPIA online is - Kiss Ida klinikai pszichológus, coach

 Zárd le a múltat, élj a jelenben, és tervezd a jövőt! Kissida.com terapiaonline.idakiss@gmail.com Skype: terapiaonline.idakiss Test és léle...

 Zárd le a múltat, élj a jelenben, és tervezd a jövőt!

Kissida.com

terapiaonline.idakiss@gmail.com

Skype: terapiaonline.idakiss

Test és lélek harmóniája: szomatikus pszichoterápia

A test, az elme és az indulatok, érzelmek egy és ugyanazon rendszer megnyilvánulásai. Akármelyiket megváltoztatjuk, az egész rendszer változik.

A szomatikus pszichoterápiák, amelyek közé az általam leginkább alkalmazott EFT-Tapping is tartozik, gyors és mély eredményeket érnek el azáltal, hogy nem csak az intellektusra, beszélgetésre alapoznak, hanem közvetlenül is hatással vannak az ember fiziológiai állapotára. Ez nem új dolog, hiszen a gyógyszerek pontosan ezt teszik. A különbség az, hogy a szomatikus pszichoterápiák drogok nélkül is képesek változásokat elérni.

Az EFT-Tapping legfőbb hatása, hogy kiváltja a relaxációs reflexet. Ha ezt traumatikus emlékek felidézése közben érjük el, akkor az emlékek többé nem fogják a traumahelyzetre adott nem tudatos válaszokat kiváltani, mint a menekülésvágy, a harc, vagy az ájuláshoz hasonló állapotokat, és a velük járó érzéseket, mint a félelem, düh, szorongás.

A szomatikus pszichoterápia néhány főbb alkalmazási területe:

  • poszttraumatikus stressz szindróma (PTSD)
  • pánikrohamok
  • szorongás
  • alvásproblémák
  • pszichoszomatikus betegségek

Ha Önnek hasonló, lelki eredetű szomatikus panasza van, kérem, forduljon hozzám - online is - bizalommal.

Nincsenek megjegyzések