Nemzetközi Liszt Zongora- és Énekverseny Los Angelesben - beszámoló


November 17-18-án került megrendezésre a Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Zongora- és Énekverseny, az Azusa Pacific University-n. 167 versenyző mérte össze tudását 11 kategóriában.

A verseny 1990 óta 15. alkalommal lett megrendezve. 1990-től 28 éven át mostanáig Geraldine Keeling és Neszlényi Judith szervezték meg ezt a nagyszabású találkozót, minden második évben egy héttel Thanksgiving ünnepe előtt. Ezúttal az új igazgatóság szervezte az eseményt: Prof. Dr.Hickey Kato és Dr. Polgár Éva zongoraművész vezetésével. Polgár Éva 2014-ben 2 kategóriában is megnyerte ezt a versenyt.

Négy fiatal magyar művész is zongorázott sikerrel, mindannyian kitüntetéseket kaptak. A 23 éves Váradi László az Amerikai Liszt Szövetség Nagydíját nyerte el, több más díj mellett.

A Magyarországot a Los Angeles-i Főkonzulátus által Danku Attila kereskedelmi tanácsos képviselte.

A fényképeket Nagy Ildikó, Széles Tamás főkonzul felesége készítette.
Neszlényi Pfeiffer Judith
Share on Google Plus

About Amerikai Magyar Hirlap Online

Az Amerikai Magyar Hírlap Online, egy, az interneten megjelenő, az amerikai-magyar közösség által fenntartott publikus hírajánló és nonprofit információ szolgáltatás. A szolgáltatás célja az Amerikában élő, magyar származású honfitársaink és Magyarország között a kapcsolattartás megkönnyítése. A szolgáltatás bárki számára térítésmentesen igénybe vehető. Köszönjük, ha támogatja munkánkat.

0 Comments:

Megjegyzés küldése