Interjú Kovács Klaudia filmrendezővel

Kovács Klaudia egy többszörösen díjazott film és színház igazgató. a Magyar Nemzeti Film Alapítvány adatbázisa szerint  „Magyarország legsikeresebb dokumentumfilmese”.

Klaudia volt a producere, rendezte, és írta a Torn from the Flag című filmet, a magyar filmtörténet egyik legsikeresebb dokumentumfilmjét. A film részt vett az Oscar-versenyen a "Best Documentary" kategóriában. A nyolcszoros díjnyertes, szociopolitikai film a hidegháborúról, a kommunizmus nemzetközi hanyatlásáról és az 1956-os magyar forradalomról szól.

Cali Gilbert, író/rendező, filmkészítő, a Tower 15 Productions alapítója készített angol nyelvű riportot Kovács Klaudiával a "Nők a filmben" blogjában.
Share on Google Plus

About Amerikai Magyar Hirlap Online

Az Amerikai Magyar Hírlap Online, egy, az interneten megjelenő, az amerikai-magyar közösség által fenntartott publikus hírajánló és nonprofit információ szolgáltatás. A szolgáltatás célja az Amerikában élő, magyar származású honfitársaink és Magyarország között a kapcsolattartás megkönnyítése. A szolgáltatás bárki számára térítésmentesen igénybe vehető. Köszönjük, ha támogatja munkánkat.

0 Comments:

Megjegyzés küldése