Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

A KMCSSZ Központi Vezetőképzőtáborán az utolsó 30 év hídépítéséről volt szó

Augusztus 1 és 11 között megtartotta a KMCSSZ a már hagyományos vezetőképző táborát, a Sík Sándor Cserkészparkban.  Összesen 370-en vet...


Augusztus 1 és 11 között megtartotta a KMCSSZ a már hagyományos vezetőképző táborát, a Sík Sándor Cserkészparkban.  Összesen 370-en vettek részt 8 országból és a Kárpát-Medencéből.  A tábor végére 27 új cserkésztiszttel, 38 segédtiszttel és 52 őrsvezetővel gazdagodott a Külföldi Magyar Cserkészszövetség több mint 70 csapata!

Nyolc táborban működtek a vezetőjelöltek és kiképzőik, valamint a Minta táborok tagjai, olyan cserkészek és kiscserkészek, akik eljönnek, hogy legyenek ott igazi gyerekek, akikkel gyakorolhassák a jelöltek az új vezetői ismereteiket.

Táborozóink Észak-Amerikából (az Egyesült Államokból és Kanadából), Dél-Amerikából (Brazíliából és Argentínából) és nyugat Európából (Németországból, Ausztriából, az Egyesült Királyságból, Belgiumból) érkeztek.  Sőt idén ismét voltak a Kárpát-Medence különböző részeiről is érkeztek cserkészek, akik kiképzőként szolgáltak a különböző táborokban.


Külön megemlékeztek arról, hogy éppen 30 évvel ezelőtt, az 1989-es vezetőképző táboron sok olyan cserkésztiszt- és segédtisztjelölt volt, több mint 40 éves szünetelés után, újra beindították a Kárpát-Medencében és Magyarországon a magyar cserkész mozgalmat.  A KMCSSZ a II. Világháború és a rendszerváltás között áthidalta azt az időt, amikor nem lehetett otthon cserkészkedni, így a híd lett ennek a gondolatnak a jelképe: sok híd épült a tábor alatt, a híd szerepelt imáinkban, nevelésünkben, sőt a péntek esti közös tábortüzet is híd formájában építették.

A KMCSSZ továbbra is vezetőképzésében élteti csapatait világszerte.  A négy kontinensen kidolgozott vezetőképzési rendszerünk más cserkész szövetségeknek mintája és segít biztosítani, hogy a jövő felé is magyar hidakat építsünk fiataljainknak!

Marshall Tamás, Morris Plains, NJ, USA

Nincsenek megjegyzések