Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Farkas Evelyn a demokraták szineiben indul a kongresszusi választáson a New York-i 17. kerületben

Farkas Evelyn szülei a kommunista Magyarországról menekültek, Chappaquában, New York-ban nőtt fel. Életét a közszolgálatnak szentelte - ...


Farkas Evelyn szülei a kommunista Magyarországról menekültek, Chappaquában, New York-ban nőtt fel. Életét a közszolgálatnak szentelte - Amerika nemzetbiztonságának megerősítésére és a demokrácia védelmére.

Közel három évtizeden keresztül dolgozott az Egyesült Államok demokráciájának védelmében, az emberi jogok előmozdításában, a terrorizmus elleni küzdelemben és az atomfegyverek elterjedésének megakadályozásán. Külpolitikai vezető volt a Védelmi Minisztériumban, a Szenátus Fegyveres Szolgálat Bizottságában, a Ház Külügyi Bizottságában és az Egyesült Államok Marine Corps Egyetem Parancsnokság Főiskoláján. Vezette a kongresszusi bizottságot, amely a tömegpusztító fegyverek terroristák kezébe való kerülésének megakadályozására  összpontosított. Közvetlenül a véres háború után Bosznia-ban dolgozott, és tanácsot adott Hillary Clinton volt államtitkárának, amerikai szenátoroknak, korábbi védelmi titkároknak, Leon Panetta és Chuck Hagel, Carl Levin szenátoroknak és még sok más vezető politikusnak.

Obama elnök alatt védelmi helyettes titkárként Evelyn Oroszország, Ukrajna és Eurázsia USA-politikájáért volt felelős. Miután Obama elnök alatt a világ 14 országában az Egyesült Államokat képviselte, Farkas most szülővárosában, Chappaquában, New Yorkban él.

A Chappaqua állami iskola elvégzése után Evelyn a Franklin & Marshall Főiskolán szerezte a főiskolai fokozatát, valamint a mester- és doktori fokozatot a Tufts Egyetem Fletcher Jogi és Diplomácia Tanszékén. Tagja a Külkapcsolatok Tanácsának, és a Franklin & Marshall Főiskola kuratóriumában szolgál. Az elmúlt néhány évben Evelyn az Atlanti Tanács és a Német Marshall Alap vezető munkatársa, valamint az NBC / MSNBC nemzetbiztonsági közreműködője. Folyékonyan beszél magyarul és németül, és további öt nyelvet tanult, köztük spanyolul és hindiül.

Nincsenek megjegyzések