Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Húsvéti istentiszteletek a koronavírus idején

A  kaliforniai magyar templomok szigorúan betartják a hatóságok utasításait és a gyülekezetek előtt tartott vasárnapi istentiszteletek szüne...

A  kaliforniai magyar templomok szigorúan betartják a hatóságok utasításait és a gyülekezetek előtt tartott vasárnapi istentiszteletek szünetelnek. Így volt ez az idei kereszténység legnagyobb ünnepén, a húsvéti feltámadás megemlékezésén is. Különleges tavaszt élünk, a kaliforniai magyar gyülekezetek a járvány idején új utakat kerestek a vasárnapi istentiszteletek megtartására.

A 96 éves Los Angeles-i Első Magyar Református Egyház videokonferencia segítségével, a gyülekezet aktív részvételével tartotta meg a húsvéti ünnepet. Az eseményt három lelkész,  Rev. Koloman K. Ludwig, Rev. John Varga és a gyülekezetünk lelkésze Bátori Zoltán tartotta közösen. A megemlékezésen a gyülekezet tagjaiból többen közreműködtek felolvasással, hangszeren játszva.



Free Magyar Reformed Church of Ontario Facebookon közvetítette élőben az istentiszteletet.



A kaliforniai magyar vallási közösségek mindegyike keresi az új utakat és megpróbálnak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. A járvány terjedése sem foszthatta meg a gyülekezeteket a feltámadás megünneplésétől.

Nincsenek megjegyzések