Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

“…Rosszabb útra nem térnék, De jobbat nem tudok…” - Mobilmánia koncert a Los Angeles-i Magyar Házban

Köszönet Finta Sándornak és Finta Ilonának a képes, videós beszámolóért! Fergeteges sikert aratott a Mobilmánia zenekar Los Angeles-i k...

Köszönet Finta Sándornak és Finta Ilonának a képes, videós beszámolóért!


Fergeteges sikert aratott a Mobilmánia zenekar Los Angeles-i koncertje április 25-én a Los Angeles-i Egyesült Magyar Házban. A 2009-ben alakult formáció olyan legendás zenészkből áll mint Zeffer 'Zefi' András billentyűs (P.Mobil), Kékesi 'Bajnok' László basszusgitáros (P.Mobil), Donászy Tibor dobos (Beatrice, Edda Művek, P.Mobil, Rolls Frakció) és két fiatalabb tag: Gamsz Árpád énekes/gitáros és Nusser Ernő gitáros. Vendégként a szintén legendás Závodi János gitáros (Piramis, Mini, Hobo Blues Band) is játszott velük néhány számot.

A MobilMánia együttes egy olyan formáció, amelyik klasszikus P.Mobil dalok mellet saját új számokat is előadnak a programjukban. Zeffer és Kékesi már 40 éve játszanak együtt és abból 17 évet a P.Mobilban töltöttek. Závodi János zenei karrierje pedig több mint 50 évet karol át - tehát igazí rocklegendákról beszélünk, nem csupán 'rutinos zenészekről'. Ez volt az első alkalom pályafutásuk során hogy az Egyesült Államokban játszhattak. Hatalmas öröm és elismerés volt számukra hogy ez végre megtörténhetett, egyértelmű volt hogy mindegyikőjük rendkívül élvezte a találkozást a Los Angeles-i Mobil-rajongókkal. Rendkívül közvetlenek és barátságosak voltak mindannyian, igazi megtiszteltetés volt hogy gratulálhattam és néhány szót válthattam a zenekarvezető Zeffer Andrással a koncert után.

A hangulatos koncerten olyan klasszikus P.Mobil számok hangzottak el mint a "Menj Tovább", "Rocktóber", "Miskolc (Acélváros)", "Kétforintos Dal" és két részlet az epikus "Honfoglalás" szvitből. Több kevésbé ismert de kitűnő minőségű újabb Mobilmánia számot is bemutattak.


Az “öreg” zenészek gondos vezényletével a koncert alatt a régi számok úgy csendültek fel, ahogyan azok régen is szóltak: szívhez szólóan, ahogy a közönség ismeri a dalokat. A két fiatal zenész hatalmas életerővel és energiával töltötték meg a színpad vizuális igényeit is: a hosszú göndörhajú tincsek folyamatosan repültek a füstgép által kiontott ködben és a színes színpadi fények izgalmas rockkoncerti hangulatot idéztek a Magyar Ház báltermébe.

A legnagyobb sikert a három eljátszott klasszikus Piramis dal aratta a mindörökké hollófekete pumukli hajú Závodi János részvételével. A körülbelül 100 fős (felfelé kerekítem) közönség szóról szóra énekelte a slágereket. Elhangzott a "Ha Volna Két Életem", "Szállj Fel Magasra" és a “Becsület Ennél Mégis Többet Ér”. Attól függetlenül hogy főleg instrumentalistaként ismertek, Zefi és Bajnok mindketten gyönyörűen teljesítettek mint énekesek is. Az új Mobilmánia énekes Gamsz Árpád egy igazi multitálentum és született frontember. A világszínvonalú éneklése mellett rendkívül tehetséges gitáros is. A másik gitáros Nusser Ernő játékát kevésbé lehetett hallani de lelkesen nyomta a témákat és fiatalos rocker energiát sugárzott. Összességében a hangzás meglepően jó volt de a gitárok és a basszus lehettek volna hangosabbak - ez Hard Rock, nem táncdalzene kérem szépen!!!


Többször említette a konferanszié, a billentyűs-énekes Zeffer András hogy mennyire nagyra értekelik a közönséget: hogy sok sok éve elhagyták Magyarországot és új életet voltak képesek kezdeni: angolul megtanulni, új munkát és foglalkozást keresni és hogy sikeresen megtartják a szívüket és érdeklődésüket magyarnak. Hálájukat fejezték ki a Los Angeles-i közösségnek hogy egy csütörtök estén ilyen szép számmal rockosan öltözve (feketében, bőrben és kibontott bozontos hajjal) megjelentek a Mobilmánia koncertre. Azt is kifejezte Zeffer hogy nagyon szeretnének visszajönni a jövőben - így legyen! Reméljük legközelebb kétszer ennyien is megjelennek, nagyon jó buli volt, nagyon megérte! Köszönjük Mobilmánia!!!


MOBILMÁNIA "P.Mobil - Menj Tovább"


MOBILMÁNIA "P.Mobil - Roctóber"


MOBILMÁNIA "P.Mobil - Honfoglalás"


MOBILMÁNIA featuring János Závodi "P.Mobil - Kétforintos Dal"


MOBILMÁNIA featuring János Závodi "Piramis - Szállj Fel Magasra"


MOBILMÁNIA featuring János Závodi "Piramis - Ha Volna Két Életem"

Finta Sándor, Finta Ilona

Nincsenek megjegyzések