Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Díjat nyert a Czene Ferec dokumentumfilm az első filmfesztiválján

A X.Bujtor István filmfesztiválon A Születés Jogán! című Czene Ferenc életéről szóló dokumentumfilm a zsűri legjobb portré dokumentumfilm...


A X.Bujtor István filmfesztiválon A Születés Jogán! című Czene Ferenc életéről szóló dokumentumfilm a zsűri legjobb portré dokumentumfilm díjat nyerte.

Varga Árpád Zsolt A Születés Jogán! című 108 perces dokumentumfilmje Czene Ferenc kunágotai 56-os menekült életútját mutatta be. Varga Árpád Zsolt 8 évig készítette a filmet.

Szeptemberben készül el a film angol változata, októberben Los Angelesben is bemutatják, majd külföldi fesztiválokon is szerepelni fog.

Októberben Los Angelesben a magyar nyelvű és az angol változat is bemutatásra kerül. Az alkotó tervei szerint a magyar változatot október 15 és 20 között a Magyar Házban, az angol nyelvű változatot október 23-án egy Los Angeles-i moziban.

A 8 éven át készült egész estés dokumentumfilmben a főhős - Czene Ferenc, aki Kunágotán született, az ’56-os események miatt Los Angelesbe emigrált, majd az első szabad választások előtt 1990-ben egykori menekülési útvonalán visszatért és Gyula határában új otthont épített – a különböző helyszíneken készült felvételeken saját szavaival meséli el életét, mely Magyarországon még soha nem látott archív felvételekkel kíséri végig 82 év történetét és az emigrációban leélt 60 évét. Élete bizonyítéka annak, hogy hétköznapi emberként hogyan lehet hazaszeretettel nagy tetteket véghez vinni.


Nincsenek megjegyzések