Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

A 34-es clevelandi leány cserkészcsapat a népmesék jegyében tartott csapattábort

 A pandémia visszaszorításának köszönhetően, a clevelandi lányok újra elmentek csapattáborba 2021. június 12-19 között, ezúttal a Richfield ...


 A pandémia visszaszorításának köszönhetően, a clevelandi lányok újra elmentek csapattáborba 2021. június 12-19 között, ezúttal a Richfield Heritage Preserve-re, másnéven a régi Camp Hilaka-ba, ami egykor egy amerikai lánycserkészpark volt.  Összesen 32-en voltak, azaz 5 őrs. Slattery Kriszta volt a táborparancsnok. 

A kerettörténet a magyar népmesékről szólt. Sok kézügyességi program volt: virágokat ‘kalapácsoltak’ fehér pólókra, ‘A Só’ című népmeséhez sóval festettek illetve az ‘Előbb a Tánc, Utána a Lakoma’ című népmesére pedig puliszkát főztek, kóstoltak. 

Nagyon izgalmas volt a kajakozás és a portya. A parkon belül maradtak csak a portyára, így a hangsúly jobban a feladatokon volt mint a megtett mérföldökön. A cserkészek számára talán a legnagyobb kihívás az volt, hogy mindenkinek (kivéve a kiscserkész őrsnek) az volt a feladata, hogy egy vízzel töltött léggömböt kellett magukkal vinni az egész portya alatt úgy, hogy ne pukkadjon szét. Másnapra a sok lufiból csak három maradt egyben. A cserkészeknek akik nem pukkasztották ki a féltve őrzött lufijukat jutalomként azt kapták, hogy bármit csinálhatnak vele - volt egy cserkész aki a táborparancsnok feje fölött nyomta szét a léggömböt, ezzel eláztatva Krisztát! 

Mondani sem kell, hogy a legnagyobb élmény az volt, hogy a csapat újra együtt táborozhatott, együtt programozhatott, és újra együtt körbe ülhették a tábortüzet.

Külföldi Magyar Cserkészszövetség

Nincsenek megjegyzések