Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Magyar cserkészek csapattábora New Brunswick-ban

 Június 20-26 között tartotta a New Brunswick-i 5 sz. Bornemissza Gergely és a 41 sz. Lorántffy Zsuzsanna cserkészcsapatok nyári csapattábor...


 Június 20-26 között tartotta a New Brunswick-i 5 sz. Bornemissza Gergely és a 41 sz. Lorántffy Zsuzsanna cserkészcsapatok nyári csapattáborukat Big Indian, NY-ban, a Catskills hegységben 60 cserkésszel. Miután a covid korlátozások többségét feloldották NJ és NY államokban, ismét ekkora tábort tudtunk megvalósítani.

A visszatérés a cserkészet alapjaihoz (jellemnevelés, vezetésfejlesztés, mások szolgálata, és személyes jólét), és alapelveihez (igazmondó, megbízható, hűséges, segítőkész, barátságos, udvarias, kedves, engedelmes, vidám, takarékos, bátor, tiszta és áhítatos) volt a tábor kerettörténete. Mint cserkészek, ezek azok az alapok, amelyek irányítanak, utat mutatnak nekünk. Így lett táborunk az Útmutató Tábor.

A tagok megismerhették a fontos és kulcs cserkészvezetők , cserkészeseményeket, és az őrsök viselték a nevüket: Robert Baden Powell őrs, Agnes Baden-Powell őrs, Olave Baden Powell őrs, Juliette Gordon Low őrs, Pax Ting őrs, Teleki Pál őrs, Bodnár Gábor őrs, és Némethy György őrs. A Hontalan Sasok őrs volt a törzs.

Naponta népdal, furulya, és ballada tanulás, magyarságismereti játékok, és vízi program volt a napirenden. Egyéni és őrsi tutajokat építettek, majd versenyeztek a patakban. Rájöttünk, hogy a patakmeder egyes részeken agyag volt, így bőrkezeléseket hajtottunk végre, és tábori emléktárgyakat készítettünk az agyagból.

A tábor kiemelt eseményei között több program is szerepelt. A titkos barát népszerűvé vált a cserkészek között, akik kis leveleket írtak, és kézműves ajándékokat készítettek titkos barátaiknak. Az őrsök a Rochester Hollow Trail-en portyáztak, ahol az izgalom fokozódott, amikor néhány őrs medvét látott.

A tábor jó hangulatán két erős zivatar, és három hideg éjszaka - ahol a hőmérséklet 5°C / 41°F-ra csökkent - sem tudott rontani! Jó tanulság volt mindannyiunk számára, hogy miért van szükségünk téli ruházatra a nyári táborban!

A hetünk gyorsan eltelt. Táborzáráskor előadtuk a szülőknek a táborban megtanult Barna Jancsi balladát és furulya dalt. Utoljára levontuk a zászlót, és bár ezzel bezártuk a tábort, a közös emlékek és élmények örökké velünk maradnak.

Dala Irén cscst. táborparancsnok

Nincsenek megjegyzések