Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

5273 dollár adomány gyűlt össze a Los Angeles-i magyar egyház online jótékonysági akcióján az ukrajnai magyar árvákat támogató alapítvány számára

  A 94 éve fennálló Los Angeles-i Első Magyar Református Egyház ( www.elsoegyhazla.org ) már évek óta szervez jótékonysági eseményeket. A...

 

A 94 éve fennálló Los Angeles-i Első Magyar Református Egyház ( www.elsoegyhazla.org ) már évek óta szervez jótékonysági eseményeket. A gyülekezet minden évben kiválaszt egy magyarországi, vagy a környező diaszpórában működő, rászoruló magyar gyerekeket segítő, a gyerekeknek gondoskodást, támogatást nyújtó intézményt. A gyülekezet jótékonysági műsorral, és a támogatók által felajánlott adományokkal segíti a kiválasztott szervezetet.

Idén a gyülekezet választása az Ukrajnában működő Sámuel Alapítványra esett. A Sámuel Alapítvány azoknak a gyerekeknek nyújt segítséget, akik Kárpát-Ukrajnában a megye csecsemő osztályain, kórházakban, szüleiktől elhagyatottan, az ápolóktól legtöbb esetben csak a legszükségesebbet megkapva (étel, gyógyszer) várják sorsuk alakulását. Az alapítvány gyermekeket segítő családjai kivétel nélkül magyar ajkú, református, vallásukat gyakorló, hívő keresztények.

A vírushelyzet miatt, a kaliforniai magyar templom idén online, interneten szervezett rendezvénnyel bonyolította le a jótékonysági programot. Az egyház jótékonysági műsorában profi és amatőr szereplők - Amerikából és Magyarországról - léptek fel zenei és verses előadásokkal. A templomnak az eseményhez kapcsolódó internetes oldalán ( https://www.elsoegyhazla.org/2020/06/2020-misszio-az-ukrajnai-samuel.html ) a látogatók megismerhetik az ukrajnai Sámuel Alapítvány munkáját, és megtekinthetik az egyház műsorát is.

A jótékonysági rendezvény keretében 5273 dollár adomány érkezett mintegy 25 magánszemély, család vagy szervezet által. Az egyház tájékoztatása szerint a banki költségek elszámolása után 5115 dollár támogatás már meg is érkezett a Sámuel Alapítvány számlájára. A Jótékonysági rendezvény szervezői bíznak benne, hogy a rendezvényük és az adományozók segítségére lehettek a Sámuel Alapítvány munkájának.

A Sámuel Alapítvány vezetőjének, Sipos Gézának a tájékoztatása szerint a felhívás hatására Magyarországról is érkeztek támogatások. A beérkezett adományt első körben az iskolakezdési támogatásra szeretnék szétosztani, a maradék összeget pedig az ősszel megszervezésre kerülő családi hétvégének a finanszírozására fogják fordítani, és egyúttal megköszönték a segítséget mindenkinek, akik valamilyen formában részesei voltak a jótékonysági rendezvénynek.

Nincsenek megjegyzések