Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Virtuális államalapítási ünnepségek amerikai magyar közösségekben

Idén a magyar államalapítási ünnepségeket a koronavírus járvány az amerikai magyar közösségek nem tarthatták meg a hagyományos módon. A fizi...

Idén a magyar államalapítási ünnepségeket a koronavírus járvány az amerikai magyar közösségek nem tarthatták meg a hagyományos módon. A fizikai találkozás hiánya a virtuális ünneplést tette csak lehetővé. Több magyar közösség az internetes videokonferencia formáját választotta az ünnepségre, ezzel lehetővé téve a virtuális találkozást és távolságtól független aktív részvételt az eseményen.

A Phoenix-i Magyar Kulturális Egyesület videokonferencia segítségével élő zenei előadással, tanulmányi vetélkedővel, és történelmi előadással várta az érdeklődőket, akik nem csak Amerikából, de Magyarországról is bejelentkeztek az ünnepségre. A találkozás végén részletet lehetett látni egy korábbi budapesti ünnepi tűzijátékról és beszélgetés zárta a találkozást.












A San Francisco-i cserkészek is virtuálisan ünnepeltek videokonferencia segítségével. A katolikus egyház kenyérszentelése után együtt megnézték a cserkészek által 2012-ben előadott István a király musicalt, és beszélgetésben emlékeztek korábbi ünnepségekről!











Nincsenek megjegyzések