Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Orange County Magyarok virtuális megemlékezése a trianoni évfordulóról

Tisztelt Honfitársaink, Barátok, Június 4., a hírhedt trianoni egyezmény évfordulója számunkra, az összmagyarság számára, az emlékezés, v...


Tisztelt Honfitársaink, Barátok,

Június 4., a hírhedt trianoni egyezmény évfordulója számunkra, az összmagyarság számára, az emlékezés, valamint a Nemzeti Összetartozás Napja.

Hálásan köszönjük hazánk Los Angeles-i főkonzuljának, Széles Tamásnak, számunkra küldött levelét, melyben mély hazaszeretettel ad tanúbizonyságot ennek a napnak a morálisan is kiemelkedő jelentőségéről.

Ezen túlmenően, mivel jelenleg nem áll módunkban formális ünnepséggel megemlékezni, ennek helyettesítésére ezzel az összeállítással szeretnénk pótolni, s feltehetően méltó emléket állítani a nap történelmi, erkölcsi fontosságának.

Ez a virtuális prezentáció a Trianoni Egyezményt előidéző körülményeknek és hatásának szeretne történelmi hűséggel képet adni abban a reményben, hogy megtekintése tartós inspiráló hatással lesz minden honfitársunkra, s ezt a hatást sikerül továbbadniuk gyermekeik, unokáik, barátaik számára, felébresztve ezzel a jövő magyar generációjában is a hazánk történelmének behatóbb megismerése utáni vágyat… 

Reméljük, hogy úgy a zenei, mint irodalmi tartalma, összeállítása a programnak önmagáért beszél, s a kimondott szavakon túlmutatva érezteti, hűen tükrözi a mi egyetemleges, egyedülállóan mély érzelmekben dúsgazdag, értékes magyar örökségünket, kultúránkat.

A virtuális bemutatóhoz klikkeljen a képre

Nincsenek megjegyzések