Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Egy magyar csodazongora születése - dokumentumfilm

  Hegyi Rékának a zongora megszületését bemutató dokumentumfilm készítőjével, Gerebics Sándorral való beszélgetése során megismerhetjük a f...


 Hegyi Rékának a zongora megszületését bemutató dokumentumfilm készítőjével, Gerebics Sándorral való beszélgetése során megismerhetjük a film készítésének a körülményeit is.

Bizonyára sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért érdemes még fejleszteni a 21. században is a zongorát? Hiszen azt gondolnánk, hogy csaknem 200 év alatt, a 19. század végére elérte már makulátlan alakját. Gerebics Sándor dokumentumfilmjében többek között erre a kérdésre is választ kapunk. 

Gerebics Sándor dokumentumfilmjében egy forradalmian új versenyzongora kap központi szerepet, mely egy nagyratörő terv kezdeményezéseképpen, a klasszikus zongora és zongoraépítési hagyomány tisztelete alapjain született. 

A különleges zongora megálmodója Bogányi Gergely, a zenész családba született, a világ hangversenytermeinek egyik legtehetségesebb, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar művésze. Előadásában lélegzetelállítóan szép az életre kelő hangok szinte tökéletes hullámzása a billentyűk felett.

„Álmodunk egy hangot. Van egy elképzelésünk. A belső hangja minden zenésznek sokkal szebb, mint ami végül megszólal, és ugyanakkor ezt meg is kéne valósítani. Ez volt a vezérfonala az inspirációnak. De nem ez volt az egyetlen.” (Bogányi Gergely)

A Pannonia Entertainment támogatásával, a film a következő oldalon tekinthető meg.

https://vimeo.com/503660301

(színes, magyar dokumentumfilm, 25 perc, 2015, 4K, magyar, olasz és angol nyelvű változat)


Nincsenek megjegyzések