Földes Tamás: Bayer utánuk rúgna

Nyolcvanasként hetvenkedem


Egy Bayer Zsolt nevű, budapesti újságokba öklendező személy – akit véletlenül se neveznék újságíró-pályatársamnak, még akkor sem ha egy ideig a Népszabadság munkatársa volt (majd pedig e mostani évtizedben - szégyenemre - az 1968-ban az én közreműködésemmel is életre hívott Magyar Hírlap alkalmazásában állt) az alábbiakat adta közre a facebook oldalán: 

„Magyarországon él 2,8 millió tisztességes magyar ember, akik a FIDESZ-re szavaztak. A többi rohadt állat nyugodtan takarodhat innen a francba, még beléjük is rúgok kifelé menet, hogy minél messzebbre repüljenek. Szóval takarodó van picinyeim, ez már a mi országunk.”

Szegény Magyarország! – idézem a Móricz Zsigmond regényéből készült Rokonok című filmben elhangzott mondatot -, ha az ilyen Bayer-félék országa lesz a hon. Ami pedig az utánuk rúgást illeti, óhatatlanul visszacsengenek Hrubeczky nyilas házmester (egy személyben házparancsnok) búcsúszavai: 1944 vészes előjelű júniusában - amikor a vidéki zsidóságot már útnak indították Auschwitz felé, s nekünk az éjféli határidőig el kellett hagynunk az édesapám által 1912-től bérelt pesti lakásunkat - e Bayer-féleség Hrubeczky a ház kapujánál apám után rúgott: „Na végre, hogy már ezek is kint vannak!”.

Zsák a foltját - Bayer Hrubeczkyt. Szép magyar nevű... nem minősítem, micsodák. 


Ilyenek voltak, vannak... de vajon meddig tűrik őket?
Share on Google Plus

About Amerikai Magyar Hirlap Online

Az Amerikai Magyar Hírlap Online, egy, az interneten megjelenő, az amerikai-magyar közösség által fenntartott publikus hírajánló és nonprofit információ szolgáltatás. A szolgáltatás célja az Amerikában élő, magyar származású honfitársaink és Magyarország között a kapcsolattartás megkönnyítése. A szolgáltatás bárki számára térítésmentesen igénybe vehető. Köszönjük, ha támogatja munkánkat.

0 Comments:

Megjegyzés küldése