Hungarian Festival 2018 - Florida

Ismét egy jól sikerült Magyar Fesztiválnak voltunk tanúi és örömteli résztvevői április 29-én. Nem hoztunk szégyent a magyar névre!

A mostani fesztivált, úgy mint tavaly, ismét a Port Orange Presbiterian Templomban és annak területén rendeztük meg. 32 önkéntes Magyar Klubtag szorgalmasan tevékenykedett a zökkenőmentes lebonyolításon. 100 lb. marhahúsból készült gulyásleves, 750 töltött káposzta, 1650 palacsinta és temérdek lángos talált gazdára. 1-től 95 éves kor között rekordot javítva 1300 látogatónk volt.

A jól megszervezett nap már reggel 10 órával kezdetét vette, a három labdarúgó csapat (angolul soccer) küzdelmével. A három csapat és eredményeik sorban. Az első helyet a DATONA FC, érdemelte. A második helyen ORLANDO csapata végzett. A harmadik helyen a JACKSONVILLE UNICUM csapata küzdött. 6 új kiállítónk volt. Messzi államokból, pl. Minnesotából is jöttek.

Az óránként kezdődött eseményeken mindenki nagyon jól szórakozott. Az egytagú zenekarunk tulajdonosa JANO egész napos kitartó munkával szórakoztatta az étkezőket. Odakint pedig a szerencsésen szép napsütötte területen a fiatalabb nemzedék vezette le felgyülemlett energiáját. Ugrándozott a labdaházban, vagy mérte össze tudását, ügyességi fajátékon stb. Volt gyermek arcfestés, debreceni ostorcsattogtatás és a nagy izgalommal lebonyolított palacsintaevő verseny. A büszke nyertes, 2 és fél palacsintát “habzsolt be” a kitűzött egy perc alatt. Az sem semmi! Ahhoz is kell egy kis “magyar virtus!”

A nap egyik fénypontja volt a “MÁKVIRÁGOK” Magyar kisgyermek tánccsoport bemutatója. Olyan nagy önbizalommal ropták a táncokat, hogy a fényképezőgépem sem mindig tudta követni Őket.

A táncról beszélve, a Magyar Kormány által szponzorált ”KÖRÖSI CSOMA SÁNDOR PROGRAM”-nak köszönhetően, örömmel fogadhattuk a New Brunswick-ból leutazott férfi táncost és a floridai Sarasota városból átjött hölgytáncosokat, akik, igazán fergeteges táncokat mutattak be mindannyiunk csodálatára. E táncokat be is tanították az arra érdeklődőknek.

A nap legutolsó, de nem legutolsónak szánt érdekessége a hagyományos zsákbafutás volt, ahol az igen igyekvő résztvevők nagyokat estek, minden sérülés nélkül, a lelkesen buzdító barátok legnagyobb gyönyörűségére.

Viszontlátásra jövőre.

Attila G. Kovács, KlubtagShare on Google Plus

About Amerikai Magyar Hirlap Online

Az Amerikai Magyar Hírlap Online, egy, az interneten megjelenő hírajánló és információ szolgáltatás. A szolgáltatás célja az Amerikában élő, magyar származású honfitársaink és Magyarország között a kapcsolattartás megkönnyítése.

0 Comments:

Megjegyzés küldése