Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Hungarian Festival 2018 - Florida

Ismét egy jól sikerült Magyar Fesztiválnak voltunk tanúi és örömteli résztvevői április 29-én. Nem hoztunk szégyent a magyar névre! A most...

Ismét egy jól sikerült Magyar Fesztiválnak voltunk tanúi és örömteli résztvevői április 29-én. Nem hoztunk szégyent a magyar névre!

A mostani fesztivált, úgy mint tavaly, ismét a Port Orange Presbiterian Templomban és annak területén rendeztük meg. 32 önkéntes Magyar Klubtag szorgalmasan tevékenykedett a zökkenőmentes lebonyolításon. 100 lb. marhahúsból készült gulyásleves, 750 töltött káposzta, 1650 palacsinta és temérdek lángos talált gazdára. 1-től 95 éves kor között rekordot javítva 1300 látogatónk volt.

A jól megszervezett nap már reggel 10 órával kezdetét vette, a három labdarúgó csapat (angolul soccer) küzdelmével. A három csapat és eredményeik sorban. Az első helyet a DATONA FC, érdemelte. A második helyen ORLANDO csapata végzett. A harmadik helyen a JACKSONVILLE UNICUM csapata küzdött. 6 új kiállítónk volt. Messzi államokból, pl. Minnesotából is jöttek.

Az óránként kezdődött eseményeken mindenki nagyon jól szórakozott. Az egytagú zenekarunk tulajdonosa JANO egész napos kitartó munkával szórakoztatta az étkezőket. Odakint pedig a szerencsésen szép napsütötte területen a fiatalabb nemzedék vezette le felgyülemlett energiáját. Ugrándozott a labdaházban, vagy mérte össze tudását, ügyességi fajátékon stb. Volt gyermek arcfestés, debreceni ostorcsattogtatás és a nagy izgalommal lebonyolított palacsintaevő verseny. A büszke nyertes, 2 és fél palacsintát “habzsolt be” a kitűzött egy perc alatt. Az sem semmi! Ahhoz is kell egy kis “magyar virtus!”

A nap egyik fénypontja volt a “MÁKVIRÁGOK” Magyar kisgyermek tánccsoport bemutatója. Olyan nagy önbizalommal ropták a táncokat, hogy a fényképezőgépem sem mindig tudta követni Őket.

A táncról beszélve, a Magyar Kormány által szponzorált ”KÖRÖSI CSOMA SÁNDOR PROGRAM”-nak köszönhetően, örömmel fogadhattuk a New Brunswick-ból leutazott férfi táncost és a floridai Sarasota városból átjött hölgytáncosokat, akik, igazán fergeteges táncokat mutattak be mindannyiunk csodálatára. E táncokat be is tanították az arra érdeklődőknek.

A nap legutolsó, de nem legutolsónak szánt érdekessége a hagyományos zsákbafutás volt, ahol az igen igyekvő résztvevők nagyokat estek, minden sérülés nélkül, a lelkesen buzdító barátok legnagyobb gyönyörűségére.

Viszontlátásra jövőre.

Attila G. Kovács, Klubtag











































Nincsenek megjegyzések