Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Megalakult a Magyar Tudományos Akadémia Amerikai Magyar Bizottsága

Az ernyőszervezetben a következő szervezetek vesznek részt:      A washingtoni megállapodás aláírói balról jobbra: Czaun Miklós, elnök, ...

Az ernyőszervezetben a következő szervezetek vesznek részt:     
A washingtoni megállapodás aláírói balról jobbra:
Czaun Miklós, elnök, USA Nyugati Parti Magyar Tudósklub;
Szabari Margit, szervezőtitkár, Bostoni Amerikai Magyar
Tudósklub; Lovász László, elnök, Magyar
Tudományos Akadémia; Bartos Imre, elnök, New York-i
Magyar Tudományos Társaság; Záborszky László, elnök,
Amerikai Magyar Akadémikusok Társasága

New Yorki Magyar Tudományos Társaság
USA Nyugati Parti Magyar Tudósklub
Bostoni Amerikai Magyar Tudósklub

Az MTA-AMB kettős céllal alakult:

1. képviseli és támogatja az MTA nyilvántartásában szereplő kutatókat (az MTA helyi köztestületi tagjait), nyilvános fórumot biztosít számukra a szakmai eszmecserére. A tudományos kutatás és az elért eredmények megvitatásának ilyen fórumai a konferenciák, neves szakemberek előadásai, jubileumi ülésszakok és a tudományos élet egyéb jellegű találkozói. Különösen támogatja az USA-ban élő magyar származású tudósoknak az MTA Köztestületébe való belépését és a magyar tudósok globális hálózatába való bekapcsolódását.

2. az amerikai magyarok felé igyekszik képviselni a tudományos közösséget és az MTA-t, illetve az MTA felé képviseli az MTA amerikai Köztestületi tagjait. Arra törekszik, hogy közvetítse a tudományos ismereteket és eredményeket, képviselje a tudományosan megalapozott álláspontokat és véleményeket, növelje a tudás és a tudomány presztízsét.
     
Akik szeretnének a most megalakult MTA-AMB tagjai lenni és tudományos fokozattal rendelkeznek, regisztrálhatnak és beléphetnek az MTA Köztestületébe, a globális, Kaliforniától Ausztráliáig terjedő magyar tudományos hálózatba. A regisztrációt az Akadémiai Adattáron keresztül történik.
     
Az alábbi linken lehet tájékozódni a belépés feltételeiről, a csupán néhány percet igénylő elektronikus belépés módjáról.
http://mta.hu/magyar-tudomanyossag-kulfoldon/az-mta-kulso-koztestulete-105575
     
Felvételi kérelmet az Akadémiai Adattár alábbi linkjén keresztül rögzíthető
https://aat.mta.hu/aat/Registration/ExternalPublicBody

Nincsenek megjegyzések