Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

KMCSSZ vezetőképző tábor a Sík Sándor Cserkészparkban, Ohioban

KMCSSZ sajtóközlemény 2018. augusztus 2. és 12. között folytak le a Külföldi Magyar Cserkészszövetség központi vezetőképző táborai a S...

KMCSSZ sajtóközlemény2018. augusztus 2. és 12. között folytak le a Külföldi Magyar Cserkészszövetség központi vezetőképző táborai a Sík Sándor Cserkészparkban, mely Buffalótól kb. 2 órányira fekszik délkeleti irányban.

Szövetségünk ebben az évben jobban kiemelte a “Légy Résen” cserkészjelszót mint közös tábori témát kiegészítvén a sok gazdag vezetéssel foglalkozó előadást.  A közös „nagytábortűz” témájaként a cserkészjelszót használtuk, ami egész tömören magába foglalja a cserkészek jellemét – hogy mindig résen áll minden feladat előtt, amely Istennel, hazának, embertársait és magyarságának tartozik.

Nyolc önálló táborban 302 résztvevő dolgozott a tíznapos vezetőképző tábor alatt. A 14-16 éves jelöltek kiképzésének középpontjában a kis csoportok, azaz őrsök vezetése, a 17-21 éves jelöltekében a nagyobb csoportok, azaz rajok koordinálása állt. A 22+ éves jelöltek a cserkészcsapatok vezetésének titkait sajátították el. A táboron résztvettek cserkészek Angliából, Argentínából, Ausztráliából, Kanadából, Németországból és  USA-ból. De ezen kívül érkeztek cserkészek Magyarországról és Felvidékről, Kárpátaljáról és Vajdaságból is. Egy napra meglátogatta a tábort dr. Szilágyi Péter, nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos, hogy  a diaszpórában működő magyar cserkészet életébe betekintést nyerjen.

A táborokat nemcsak a számos előadás és gyakorlat tette érdekessé, hanem a 24 órás portyák és kirándulások is. A táboron résztvevő “minta” kiscserkészek és cserkészek lehetőséget adtak rá, hogy a cserkészvezető-jelöltek valós helyzetben kipróbálják az újonnan tanult vezetői fogásokat.


A táborzáráson a vezetőképző vezetőtiszt nagy örömmel és büszkeséggel üdvözölte az újonnan végzett 38 őrsvezetőt, 25 kiscserkész-őrsvezetőt, 8 kiscserkész-segédtisztet, 15 cserkész-segédtisztet és 8 cserkésztisztet.  Számukra a kihívás most a sok tanultat átültetni a KMCSSZ 4 világrészen, 13 országban működő 70 csapatának életébe.

Szövetségünk fennmaradásának és erősségének egyik titka a sikeres vezetőképzésünk – hálásak vagyunk minden cserkészvezető munkájáért, aki vezetőképzésünk megalapozásához, megerősítéséhez és mindennapi működéséhez hozzájárult!  Teleki Pál szavaival élve, “A vezetés elsősorban példa”.  Ez mindannyiunk kötelessége, hogy vezetőképzésünk és cserkészetünk erős maradjon.

Pigniczky Eszter, Vezetőképzés Vezetőtiszt, Cleveland, OH

További információért, kérjük, forduljon az Külföldi Magyar Cserkészszövetség sajtóirodájához:
http://www.kmcssz.org

Nincsenek megjegyzések