Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Dr. Komzsik Lajos online előadása az USA Nyugati Parti Magyar Tudósklubban

  A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmával az USA Nyugati Parti Magyar Tudósklubban Dr. Komzsik Lajos (mérnök-matematikus) “Az idő ciklusai - a ...

 

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmával az USA Nyugati Parti Magyar Tudósklubban Dr. Komzsik Lajos (mérnök-matematikus) “Az idő ciklusai - a végtelenségtől az örökkévalóságig” címmel tartott előadást videokonferencia keretében a tudomány iránt érdeklődők számára. 

Az előadás során Komzsik Lajos bemutatta az idő fogalmának történelmi, fizikai és filozófiai hátterét, az idő hosszú és rövid távu mérésének érdekes múltbeli történeteit és az idő fizikai értelmezését vizsgálva bemutatja annak intrikáns mai következményeit. Az előadó kitért a "Jövőformáló tudomány" keretében jövőbeni események matematikai modellezésébe, és speciális példaként a vírusok terjedésének időbeni folyamatát illusztrálta aktuális egészeségügyi adatokkal összehasonlítva.

Komzsik Lajosnak az idő tudománytörténeti szerepéről írott angol nyelvű könyve - számos más ismeretterjesztő és mérnöki tárgyú könyve mellett - online megvásárolható.

Az USA Nyugati Parti Magyar Tudósklub rendezvényei nyitva állnak a tudomány és a technika iránt érdeklődő szélesebb közönség számára. A járvány kikényszerítette az online formátumot, de ez a változás lehetőséget is adott arra, hogy még szélesebb körben elérhetővé váljanak az előadások, ahogy ez alkalommal is több tucat helyszínről, és talán elmondható, hogy az ország, és a világ különböző tájáról érkeztek érdeklődők a rendezvényre. 


A rendezvényeket Dr. Czaun Miklós, az USA Nyugati Parti Magyar Tudósklub elnöke szervezi. Gartulálunk a mostani előadáshoz, és érdeklődve várjuk a következőket.

Komzsik Lajos korábbi előadásai:


Nincsenek megjegyzések