Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

2020. december 20. - KALÁKA együttes élő karácsonyi jótékonysági koncertje

 A New York-i Arany János Magyar Óvoda és Iskola, a HungarianHub–Magyarok Amerikában és a New York-i Magyar Ház szeretettel meghív minden kü...


 A New York-i Arany János Magyar Óvoda és Iskola, a HungarianHub–Magyarok Amerikában és a New York-i Magyar Ház szeretettel meghív minden külhoni magyar családot a Virtuális Színház adventi programjára: 

KALÁKA – Szabad-e bejönni ide betlehemmel? 

Élő online karácsonyi jótékonysági koncert közvetítés a Szigetszentmiklós-Újvárosi Református Gyülekezet templomából a külhoni magyar közösségeknek. 

Az Erős Magyar Közösségek Éve nevében a bevétel 10%-át a kárpátaljai Pro Cultura Subcarpathica alapítványnak ajánljuk fel.

2020. december 20., vasárnap

Budapest – 16 óra
Los Angeles – reggel 7 óra
Montevideo – déli 12 óra
New York – délelőtt 10 óra

Online koncertjegy:
Elővételben: $9.99/család
December 19-től: $14.99/család

Jegyvásárlás: https://fb.me/e/cFdeRaCzn

Mikor a betlehemesek karácsonykor házról-házra járnak, üdvözlő versük végén ezt kérdezik: Szabad-e bejönni ide betlehemmel? A Kaláka együttes karácsonyi hangversenyének kerete ez a betlehemes játék. A műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek és karácsonyi versekre írott Kaláka dalok.

1987-ben jelent meg a karácsonyi Kaláka lemez, és azóta járnak a Kaláka-betlehemesek adventkor „házról-házra”: közösségről-közösségre templomról-templomra, iskoláról-iskolára, színházról-színházra. Ahogy a karácsony minden generációnak ünnep, így ez az előadás egyszerre egy esti templomi koncert Magyarországon, délelőtti gyerekműsor a diaszpórában, és hétvégi családi program az egész világon.

A kétszeres Kossuth-díjas Kaláka Együttes tavaly ünnepelte fennállása 50. évfordulóját: 1200 dal, 30 lemez és több mint 10 000 koncert fémjelzi a zenekar öt évtizedes pályafutását. 

Pro Cultura Subcarpathica

A kárpátaljai székhelyű civil szervezet célja, hogy a kulturális kezdeményezések által építse, erősítse és fejlessze a kárpátaljai magyar közösségi életet. Az alapítvány 2017-től tandíj-kiegészítő támogatást nyújt helyi művészeti iskolában tanuló magyar anyanyelvű diákok számára. A koncert bevételéből ezt a programot támogatjuk.  

A zenekar tagjai: Becze Gábor: nagybőgő, Gryllus Dániel: furulya, citera, pánsíp, klarinét, Major Gábor: gitár, Radványi Balázs: mandolin, 12 húros gitár, ukulele, kalimba.

A koncert szervezői:
Szigetszentmiklós-Újvárosi Református Gyülekezet és Arany János Magyar Óvoda és Iskola, New York, HungarianHub–Magyarok Amerikában, New York-i Magyar Ház


Nincsenek megjegyzések