Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Megjelent a Los Angeles-i magyarság összefogásával készült Magyar Kálvária című DVD

 A DVD az amerikai magyarság számos képviselőjének adományából készült.  Szereplők: Antal Tímea, Nt. Bátori Zoltán és Nt. Tóth Viktor Hangt...


 A DVD az amerikai magyarság számos képviselőjének adományából készült. 

Szereplők: Antal Tímea, Nt. Bátori Zoltán és Nt. Tóth Viktor
Hangtechnikus: Erdei Gábor
Vágó: Magyar Zsolt

Antal Tímea:
...Megható és szép élmény volt számomra a kálváriajárás, amely egy felejthetetlen képpel zárult. A Szárhegy tetejére érve elénk tárult a Szent István kápolna - melynek kupolája a Szent Koronát imitálja - háttérben a zempléni hegyekkel és a naplementével... Erdélyi magyar lévén, a Szent Korona egy különleges helyet foglal el szívemben, az elénk táruló látványnál szebbet el sem tudtam volna képzelni...
Fontosnak tartottam a Magyar Kálvária megtekintése során szerzett élményeimet másokkal is megosztani. Így lett az emlékmű bemutatása és rajta keresztül az elszakított városaink magyar vonatkozású nevezetességeinek feltárása a 2019-es trianoni megemlékezésünk alapja. Célunk a nemzeti összetartozás erősítése volt, valamint az érdeklődés felkeltése gyökereink mélyebb megismerésére, ezeréves történelmünk tanulmányozására.
Többen javasolták az est folyamán, hogy készítsük el az emlékműsor DVD változatát is és juttassuk el a műsort minél több magyar közösséghez, vigyük el iskolákba, sőt, készítsük el az angol változatot is, hogy tanulhassanak belőle a magyarul kevésbé beszélő, de magyar gyökerekkel rendelkező fiatalok is.
Reméljük, e DVD-vel hozzájárulhatunk sokak Hazánkról alkotott ismeretanyagának bővítéséhez.

A DVD megvásárolható, irányára 20 dollár. Vásárlásával segítségünkre lehet abban, hogy programunkat tovább fejlesszük. Az eladásokból származó összeget, illetve adományokat a fent említett jótékonysági célokra, valamint hasonló jellegű ismeretterjesztő műsorok elkészítésére fordítjuk.

Érdeklődni az alábbi e-mail címen és telefonszámon lehet:
E-mail
: timeaantal@yahoo.com
Tel: 949-351-2116

Antal Tímea,
a Dél-Kaliforniai Magyar Örökség Alapítvány elnöke



Nincsenek megjegyzések