Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Magyarok csináltak digitális tűzijátékot szilveszterkor Amerikában - fantasztikus let

 A koronavírus-járvány miatt Seattle-ben sem tartották meg a hagyományos szilveszteri tűzijátékot, de az amerikai nagyváros így sem maradt l...


 A koronavírus-járvány miatt Seattle-ben sem tartották meg a hagyományos szilveszteri tűzijátékot, de az amerikai nagyváros így sem maradt látványos fényshow nélkül: egy budapesti vállalkozás, a hasonló munkákban már többször bizonyított Maxin10sity és egy amerikai művész, Terry Morgan ismét összeálltak, hogy különleges módon, digitális fénytechnikával búcsúztassák el 2020-at - számolt be cikkében az eseményről a hvg.hu.

A televíziókban, illetve online sugárzott műsor helyszínét a seattle-i üvegkilátó és étterem, a híres Space Needle adta, de csak digitális értelemben: a fényshow a valóságban ugyanis nem történt meg. A készítők mindezt a digitális leképezés technológiájával érték el. Az elképesztő műsort a helyi KING 5 tévécsatorna élőben közvetítette.

A felvételen lévő építmény természetesen igazi, ahhoz ugyanis, hogy a fények minél látványosabbak legyenek, különféle kameraállásokban rögzítettek jeleneteket a Space Needle körül. Az így keletkező anyagra ezután rétegenként kerültek rá a fények, illetve alakzatok, merthogy a show ilyen elemeket is tartalmazott.

Nincsenek megjegyzések