Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Rangos amerikai kitüntetést kap Karikó Katalin, a COVID vakcina kifejlesztéséért

 Egy újabb rangos díjjal ismerik el Karikó Katalin munkáját, ezúttal az Egyesült Államokban.  A Brandeis Egyetem és a Rosenstiel Alapítvány ...


 Egy újabb rangos díjjal ismerik el Karikó Katalin munkáját, ezúttal az Egyesült Államokban. 

A Brandeis Egyetem és a Rosenstiel Alapítvány az orvosi alapkutatás terén végzett kiemelkedő munkáért járó 50. Lewis S. Rosenstiel-díjat Karikó Katalinnak és Drew Weissmannak ítélte az úttörő felfedezéséért a nukleinsavak RNS-terápiák és vakcinák kifejlesztésében.

Karikó, a BioNTech RNA Pharmaceuticals alelnöke és Weissman, a Pennsylvaniai Egyetem Perelman Orvostudományi Karának orvostudományi professzora úttörő szerepet játszott a COVID-19 vakcinák kifejlesztését képező tudományos alapismeretekben, amelyeket most tízmillióknak adnak reményt szerte a világon. 

A Rosenstiel-díjat 1971-től adják át a Brandeis Egyetemen a Rosenstiel Általános Orvostudományi Kutatóközpont által kiválasztott tudós testület ajánlásai alapján.

„Nagyon nagy megtiszteltetés ért. Drew Weissman kollégámmal együtt nekünk ítélték az 50. Rosenstiel Award-ot az mRNS technológia kifejlesztéséért, amelyek a Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcinák alapjául szolgálnak. A kitüntetést Anthony Fauci, az NIH ID igazgatója és Derrick Rossi, a Moderna alapítója adja majd át virtuálisan.” – írta közösségi oldalára dr. Karikó Katalin biokémikus.

Nincsenek megjegyzések