Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Könyvajándék magyaroknak: Amiért a harang szól – Száz éve szétszaggatottan (1920–2020)

 Ismerjük-e igazán, mélyebben saját nemzettársaink mindennapi gondjait? Átérezzük-e tragédiájukat, hogy őseik szülőföldjén élve, immáron 100...

 Ismerjük-e igazán, mélyebben saját nemzettársaink mindennapi gondjait? Átérezzük-e tragédiájukat, hogy őseik szülőföldjén élve, immáron 100 éve idegen országban kell élniük? A Mezőkövesden nemrégiben kiadott „Amiért a harang szól – Száz éve szétszaggatottan (1920–2020)” című könyv erről szól. A könyv kiadásáról nemrégiben az újságunkon keresztül is beszámoltunk. Ezt a könyvet ajánlották fel ajándékul a könyv szerzői olvasóinknak.


A könyv szellemi atyja a Mezőkövesden élő Sebe Imre, aki a könyv kiadásának oroszlánrészét magára vállalta. A kötet szerkesztését Hajdu Imre végezte, a megjelenésre kerülő írásokat Csirmazné Cservenyák Ilona könyvtárvezető és Pázmándy László költő gyűjtötte össze a szerzőktől.

A könyvnek 42 szerzője van, anyaországiak és elcsatolt részen élők, költők, tanárok, művészek, valamennyien visszaemlékezők, tapasztalatleírók, akik az élet más-más területein végzik mindennapi munkájukat. A könyv olvasása közben közvetlen élettapasztalatokkal szembesülhetünk az elrabolt részeken élők mindennapjaiból.

Fogadják szeretettel ezt a különleges ajándékot. És ha az olvasó szeretné az ajándékot ajándékkal viszonozni, Sebe Imre, a könyv kiadója arra kéri az olvasót, hogy az ajándékokat adomány formájában Böjte Csaba ferences rendi szerzetes Erdélyben működő gyermekmentő szervezetének küldjék.

Aki a könyvet nyomtatott formában szeretné beszerezni, a kiadás Pázmándy Lászlónál előjegyezhető.

Nincsenek megjegyzések