Gibboney Ágnes, az amerikai magyar közösség tagját fogadta Donald Trump

Ágnes (Stéhli) Gibboney a kép bal szélén Donald Trumppal 
Gibboney Ágnest, az amerikai magyar közösség tagját, a "Parents of Murdered Children" közösség képviseletében fogadta Donald Trump a Fehér Házban.

Ágnes (Stéhli) Gibboney két éves volt, amikor szülei egy jobb élet reményében úgy döntöttek, hogy elhagyják Magyarországot. Az akkori fojtogató politikai helyzet és a nyomorúsággal kecsegtető mindennapok elől menekültek. Több tízezer honfitársukkal együtt.

Az Amerikai Egyesült Államok az ígéret földje, itt szerettek volna otthonra lelni. Az első állomás az anno Jugoszláviaként nevezett államalakulat menekülttábora volt. Több hónap eltelte után mehettek tovább, de még nem a vágyott országba, Brazíliában tudtak letelepedni. Tizenhárom évet vártak arra, hogy befogadja őket Amerika és legálisan ott élhessenek.

Tizenhét éve, egyik éjszaka csörgött a telefon: egy kórházból hívták, hogy fiát Ronald-ot lelőtték és már nem tudnak rajta segíteni. Ronald da Silva huszonkilenc évig élhetett. Megölte egy illegális mexikói bevándorló. Rosszkor volt rossz helyen. Kedvesének és két kisfiának, Ágnes mondta meg a felfoghatatlant.

Ágnes attól a naptól kezdve segít olyan embereken, akiknek gyilkosság áldozata lett a szeretet családtag. Hosszú évekig tartott előadásokat, hogy lehet túlélni és feldolgozni a fájdalmat. Sokszor kértek segítséget tőle jogi ügyekben és számtalan esetben hívták éjszaka sírva, hogy valakivel beszélhessenek a saját tragédiájukról.

Ágnes több rádióban, újságban adott már interjút.
Share on Google Plus

About Amerikai Magyar Hirlap Online

Az Amerikai Magyar Hírlap Online, egy, az interneten megjelenő, az amerikai-magyar közösség által fenntartott publikus hírajánló és nonprofit információ szolgáltatás. A szolgáltatás célja az Amerikában élő, magyar származású honfitársaink és Magyarország között a kapcsolattartás megkönnyítése. A szolgáltatás bárki számára térítésmentesen igénybe vehető. Köszönjük, ha támogatja munkánkat.

0 Comments:

Megjegyzés küldése