Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Tengeralatti Kincskereső Cserkészfarsang Clevelandban

A clevelandi cserkészvezetők az év folyamán, legalább havi rendszerességgel készülnek különleges programmal csapataik részére. Február, a...


A clevelandi cserkészvezetők az év folyamán, legalább havi rendszerességgel készülnek különleges programmal csapataik részére. Február, a farsang időszaka kiváló lehetőséget adott egy álarcos, beöltözős program szervezésére.

Február 16-án kincskereső álarcos programon vehettek részt a kiscserkészek. A program szervezője elmondta, hogy gyerekkori cserkészélményei közül kimagaslóan megmaradt az a farsangozás, amikor a szereplők álarcait a tengeri világból kölcsönözték, és ez késztette arra, hogy hasonló témát válasszon a szervezett programhoz. Örömét fejezte ki, hogy a résztvevő kiscserkészek nagyon beleélték magukat a keretmesébe a foglalkozások alatt.


Az egész napos programot átszőtte a kincskeresés célja, és a köré épített „harcok” izgalma. Megérkezésükkor azonnal megismerkedtek a tenger félelmetes szörnyetegével, a gonosz rákkal, akinek a birtokában volt a kalózok kincse, a különböző jelenetek pedig mind hozzájárultak a program élvezhetőségéhez. A kézműves foglalkozások mellett kémjátékon vettek részt, csapatformáló ügyességi játékokon, melyekkel bizonyíthatták rátermettségüket, és minden állomás közelebb juttatta őket a kalózok kincsesládájához.


Végül a gonosz rák úgy döntött, hogy mégiscsak megérdemlik jutalomként a kincset, és igazán kellemes meglepetés érte őket , mikor megszerezték a kincsesládát, hiszen az   telis-tele volt édességgel, melyből mindenkinek jutott.

Patarica Edvin, KCSP ösztöndíjas, Cleveland, OH, USA

Nincsenek megjegyzések