Tengeralatti Kincskereső Cserkészfarsang Clevelandban


A clevelandi cserkészvezetők az év folyamán, legalább havi rendszerességgel készülnek különleges programmal csapataik részére. Február, a farsang időszaka kiváló lehetőséget adott egy álarcos, beöltözős program szervezésére.

Február 16-án kincskereső álarcos programon vehettek részt a kiscserkészek. A program szervezője elmondta, hogy gyerekkori cserkészélményei közül kimagaslóan megmaradt az a farsangozás, amikor a szereplők álarcait a tengeri világból kölcsönözték, és ez késztette arra, hogy hasonló témát válasszon a szervezett programhoz. Örömét fejezte ki, hogy a résztvevő kiscserkészek nagyon beleélték magukat a keretmesébe a foglalkozások alatt.


Az egész napos programot átszőtte a kincskeresés célja, és a köré épített „harcok” izgalma. Megérkezésükkor azonnal megismerkedtek a tenger félelmetes szörnyetegével, a gonosz rákkal, akinek a birtokában volt a kalózok kincse, a különböző jelenetek pedig mind hozzájárultak a program élvezhetőségéhez. A kézműves foglalkozások mellett kémjátékon vettek részt, csapatformáló ügyességi játékokon, melyekkel bizonyíthatták rátermettségüket, és minden állomás közelebb juttatta őket a kalózok kincsesládájához.


Végül a gonosz rák úgy döntött, hogy mégiscsak megérdemlik jutalomként a kincset, és igazán kellemes meglepetés érte őket , mikor megszerezték a kincsesládát, hiszen az   telis-tele volt édességgel, melyből mindenkinek jutott.

Patarica Edvin, KCSP ösztöndíjas, Cleveland, OH, USA
Share on Google Plus

About Amerikai Magyar Hirlap Online

Az Amerikai Magyar Hírlap Online, egy, az interneten megjelenő, az amerikai-magyar közösség által fenntartott publikus hírajánló és nonprofit információ szolgáltatás. A szolgáltatás célja az Amerikában élő, magyar származású honfitársaink és Magyarország között a kapcsolattartás megkönnyítése. A szolgáltatás bárki számára térítésmentesen igénybe vehető. Köszönjük, ha támogatja munkánkat.

0 Comments:

Megjegyzés küldése