Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

ELMARAD a Szoboszlai Sándor Dél-Kaliforniai Magyar Színház előadása

Mélyen Tisztelt Nagyérdemű, Kedves Színházszerető Közönségünk! Csak egészség legyen, minden más megoldódik... Sajnálattal közö...

Mélyen Tisztelt Nagyérdemű,
Kedves Színházszerető Közönségünk!

Csak egészség legyen, minden más megoldódik...

Sajnálattal közöljük, hogy a koronavírus által kialakult egészségügyi veszélyhelyzet következtében, a „MAGYAR VIRTUS” című, április 18-ra tervezett előadásunkat kénytelenek vagyunk elhalasztani.

Figyelve a közegészségügyi és hivatali előírásokra, a fő hangsúlyt mi is a fertőzés megelőzésére helyezzük.

Optimizmusunkat megőrizve tekintünk az elkövetkező időszakra, a veszély megszűntével pedig értesíteni fogjuk Önöket a bemutató későbbi időpontjáról. Az új időpont ez év őszére várható.

A megvásárolt színházjegyek ezen időpontra is érvényesek, de amennyiben bármelyik jegyvásárlónk úgy dönt, hogy jegyét bármilyen oknál fogva vissza szeretné váltani, azt is megteheti a jegyrendelési e-mailen, illetve telefonszámon. Kérjük, keresse Schaffer Anikót. Tel: 818-845-8316, E-mail: aniko37@att.net

További kérdéseikkel kapcsolatban forduljanak bizalommal szintén Schaffer Anikóhoz vagy Antal Tímeához a 949-351-2116-os telefonszámon, vagy a timeaantal@yahoo.com e-mail címen.

Megértésüket, együttműködésüket hálásan köszönjük és jó egészséget kívánunk mindannyiuknak!

Vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Tisztelettel,

A Szoboszlai Színház vezetősége:
Szoboszlai Sándor elnök
Antal Tímea ügyvezető igazgató
Schaffer Anikó pénztáros






„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent és munkálkodj a jövőn.” 
Széchenyi István

Mélyen Tisztelt Nagyérdemű,
Kedves Színházszerető Közönségünk!

A trianoni békediktátum aláírásának 100-ik évfordulójára emlékezve, a nemzeti összetartozás jegyében,  Széchenyi István tanításaira alapozva készül idei színházi előadásunk, amely a „Magyar virtus” címet viseli. E jelentős mérföldkőhöz érve, büszkén gondolunk vissza a magyar nép dicső tetteire, a magyar történelem sorsdöntő eseményeire, és arra, hogy a magyar nemzet, a történelem viharait átvészelve, ma is létezik. Éljük meg együtt a Magyar virtust, tartsanak velünk a bátor, szabadságot és muzsikát szerető magyar népről szóló előadásunkon.

Az első felvonásban a magyarság nemzetformáló korszakait elevenítjük meg a honfoglalástól egészen napjainkig, dalban, táncban, prózában és versben. Szó esik a csodaszarvasról, a turulmadárról, Szent Istvánról, a Hunyadiak és Rákócziak dicső tetteiről, forradalmainkról, Trianonról és a mai generáció számára ajándékba kapott szabadság értékéről. Az első felvonás címválasztása, „Őrszemek a strázsán”, magunkra vonatkoztatva azt jelenti, hogy akik még vagyunk, itt a távolban is, vigyázzunk értékeinkre, kulturális kincseinkre, mert ezek képezik nemzetünk megmaradásának alapját.

A második felvonásban azokról a xx. századi muzsikus lelkű magyarokról lesz szó, akik az egymást követő  háborúk és forradalmak ellenére mindig rendelkeztek egyfajta túlélési képességgel, törekedtek a boldogságra, egymás megörvendeztetésére. Így születtek meg olyan legendás karakterek mint Hacsek és Sajó, Lujza és Jenő, és lettek népszerűek a kabaréjelenetek, melyek közül néhány, ez alkalommal szintén helyet kap előadásunkban. Ám az Osztrák-Magyar Monarchia legkedveltebb műfaja, az operett sem marad el. Az összeállítás olyan slágerekből készül, amelyeket mindannyian szívesen hallgatunk, amelyek összekötnek bennünket, magyarokat.

Távol az óhazától, valamennyiünknek feladata és küldetése  a nemzeti identitás erősítése és a magyar kultúra szolgálata. Rajtunk is múlik, hogy mivé lesz nyelvünk és nemzetünk. Előadásainkkal ezt igyekszünk szolgálni és bízunk abban, hogy ez alkalommal is sikerül maradandó élményeket nyújtanunk az Önök számára.

Tisztelettel,

Antal Tímea, művészeti vezető
Dánielfy Zsolt, vendégművész, a Debreceni Csokonai Színház színművésze
az előadás szerkesztő-rendezői
                                                                     
Szoboszlai Sándor, producer

Jegyrendelés: Schaffer Anikó
Tel: 818-845-8316
E-mail: aniko37@att.net




1 megjegyzés

  1. Ezuton is szeretnem megkoszonni az ujsag felelos Editoranak, Hegedus Attilanak, verseim kozleset szivonalas, Kulturat partolo Hirlapjukban. Kulon orom szamomra legujabb verseim egyikenek megjelenitese, mely az "Evfordulo" cimet viseli, s amelyet 1982 Febr,23-ra emlekezve irtam, amikoris hosszu europai -fokent nemetorszagi- varakozas utan Amerikaba erkeztunk 2 kislanyunkkal, Judittal es Martival... Meg egyszer nagyon koszonom a megertest es publikalast! Agnes Csotsits

    VálaszTörlés