Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

MENTESÍTŐ REPÜLŐJÁRATOK AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBÓL MAGYARORSZÁGRA a bajba jutott magyar turistáknak

A Kormány 2020. ÁPRILIS 1-JÉN SZERDÁN mentesítő különjáratokat indít, hogy az Egyesült Államokból és Kanadából hazaszállítsa a bajba juto...


A Kormány 2020. ÁPRILIS 1-JÉN SZERDÁN mentesítő különjáratokat indít, hogy az Egyesült Államokból és Kanadából hazaszállítsa a bajba jutott magyar turistákat és látogatókat Magyarországra.

Az első járat Miami – Chicago – Toronto (CAN) útvonalon veszi fel, az utasokat. Tervezett felszállási helyek és időpontok:

Miami: MIA reptér; indulás: április 1., helyi idő szerint16:35
Chicago: ORD reptér; indulás: április 1., helyi idő szerint 19:30
Toronto: YYZ reptér; indulás: április 1., helyi idő szerint 22:40

A másik járat Los Angeles – New York útvonalon veszi fel az utasokat. Tervezett felszállási helyek és időpontok:

Los Angeles: LAX reptér; indulás: április 1 ., helyi idő szerint 12:30
New York: JFK reptér; indulás: április 1., helyi idő szerint 21:35

A repülőjáratokra az Egyesült Államokba és Kanadába turistaként vagy látogatóként érkezett magyar állampolgárok és velük utazó magyar, vagy olyan külföldi családtagjaik szállhatnak fel, akik rendelkeznek magyarországi lakcímmel. Magyar családtaggal nem együtt utazó külföldi állampolgárok a gépen nem utazhatnak.

Nyomatékosan felhívjuk minden bajba jutott magyar utas figyelmét, hogy a fenti járatokkal jöjjön haza, mert több mentesítő járatot Magyarország nem küld!

Az utazás előzetes regisztrációhoz kötött, amelynek határideje 2020. március 30., HÉTFŐ amerikai keleti parti idő (Eastern Time, EST) szerint 20:00 ÓRA!

Kérjük, szíveskedjen megküldeni az alábbi személyes adatait a Washingtoni Magyar Nagykövetség email címére: appointment.WAS@mfa.gov.hu, a következő tárggyal: Regisztráció a 2020. április 1-én, szerdán (város neve) városból induló különjáratra, és kérjük, csatoljon az emailhez egy megfelelő minőségű fényképet útlevelének adatoldaláról.

1. Teljes név (ahogy az útiokmányában szerepel)
2. Születési idő
3. Neme (férfi/nő)
4. Útlevél száma
5. Útlevél lejárata
6. Útlevelet kiállító ország (ha külföldi áp. magyar hozzátartozóval utazik)
7. Melyik városból szeretne indulni? (Chicago/Los Angeles/New York/Miami)
8. Mobiltelefonszám, amelyen kapcsolatba tudunk Önnel lépni
9. Email cím
10. Esetleges egészségügyi problémák, egyéb megjegyzések
11. Amennyiben a magyar állampolgárral utazó családtag külföldi állampolgár, kérjük magyarországi lakcímet bizonyító okirat fényképének megküldését is.
12. Jelenlegi tartózkodási hely az Egyesült Államokban (város, állam)
13. Speciális szükséglet (pl. kerekesszék)

A jegyek ára egységesen 880 USD/fő, illetve 1240 CAD/fő. A csökkentett árú repülőjegy értékesítéséből befolyó bevétel, illetve a WizzAir tényleges költsége közötti különbözetet Magyarország Kormánya fizeti.

A repülőre a járatok várható telítettsége miatt utasonként 1 darab 20 kg-os bőrönd és 1 db 40 cm × 20 cm × 30 cm-es kézitáska vihető fel. Együtt utazó 2 fő felvihet egy darab kabinbőröndöt, amelynek megengedett mérete: 55 cm × 40 cm × 23 cm. Egyebekben a WizzAir légitársaság szabályai az irányadók.

A járatok utasai a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkeznek meg.

A regisztrációhoz szükséges legfrissebb információk a nagykövetség weboldalán találhatók.

Nincsenek megjegyzések