Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

2020. július 4-18. - ELMARAD - Nyári Magyar Iskola a SÍK SÁNDOR CSERKÉSZPARKban - FILLMORE, NY

Célunk magyar környezetet teremteni, amelyben külföldön élő, magyar származású, magyarul beszélő gyerekek testi és lelki biztonságban mag...


Célunk magyar környezetet teremteni, amelyben külföldön élő, magyar származású, magyarul beszélő gyerekek testi és lelki biztonságban magyar nyelvkészségüket fejlesztik. Az iskolatáborban a két hét alatt az 50 tanítási órán kívül magyar nyelvű programokat, délutánonként szakköri foglalkozásokat, kirándulásokat és strandolási lehetőséget ajánlunk. Mindezt kortárs közösségben, életkornak, nyelvismeretnek megfelelő csoportban, felkészült Kárpát-medencei, amerikai és kanadai magyar tanárokkal, kiváló cserkészvezetőkkel végezzük. Ezek mind vidám nyaralássá varázsolják az iskolát.

MIÉRT KÜLDJÜK GYERMEKÜNKET A NYÁRI ISKOLÁBA?
· Magyar kultúráról magyarul tanuljon.
· Új barátokat szerezzen, a régiek megtartása mellett.
· Tudjon alkalmazkodni egy közösséghez, ahol része lehet egy csoportnak.
· Jól érezze magát, mert játékra, játszótársra talál, akivel magyarul beszélhet.
· Új népdalokat, néptáncokat ismerjen meg.
· A vasárnapokat szentmise, istentisztelet teszi ünnepélyessé.

Eközben a magyar nyelv észrevétlenül gyermekeink nyelvévé válik.

A cserkészpark erdős-ligetes 158 holdja a Külföldi Magyar Cserkészszövetség tulajdona. Az elhelyezés faházakban, a tanítás az időjárástól függően a házakban vagy a szabadban, az erdei előadótermekben történik. A park épületei, felszerelései New York állam egészségügyi előírásainak megfelelnek, és állandó ellenőrzése alatt állnak. Orvos és kórház elérhető távolságban van. A Sík Sándor Cserkészpark, Fillmore, NY közelében, Buffalótól kb. másfél óra távolságra van. A tábor pontos címe: 10993 County Road 15, Fillmore, NY  14735.
A tábordíj teljes ellátással, iskolaszerekkel, kirándulási díjakkal együtt két hétre 575 U.S. dollár, amiből 150 dollár az előleg. Családoknak, több gyerek részvétele esetén, kedvezményt adunk. Visszalépés esetén az előleget májsu 1-ig visszadjuk, majus 1 után nem áll módunkban visszaadni. Minden elöleget visszaszolgáltatunk ha a KMCSSZ lemondja a tábort. A tábordíj a teljes ellátást, tanítást és a kirándulási költséget foglalja magában. Az oda-vissza utazás egyénileg történik.

Minden 8 és 14 év közötti magyarul beszélő gyermeket szeretettel hívunk és várunk!
Aki nem ért és beszél magyarul, vagy nem tud beilleszkedni a közösségbe, azt nem tudjuk fogadni.

További információk az iskolatábor honlapján - www.iskolatabor.org - találhatók.

További kérdésekkel forduljon hozzánk:
Külföldi Magyar Cserkészszövetség
Siketné Katalin
+1-613-714-1866
vagy
iskolatabor@gmail.com
www.iskolatabor.org

Nincsenek megjegyzések