Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Kanadai magyar emlékeket és értékeket bemutató honlap

A magyar szervezetek és a helyi magyar közösségek tagjainak bevonásával zajló gyűjtőmunka eredményeként jelenleg több mint százra tehető ...


A magyar szervezetek és a helyi magyar közösségek tagjainak bevonásával zajló gyűjtőmunka eredményeként jelenleg több mint százra tehető a dokumentált, nagyrészt fotókkal illusztrált magyar értékek száma kanadai földön. Részben ezek megismertetését – és az információcserét is – szolgálja a honlap (https://hungarianheritageincanada.ca).

A honlap jelenleg hét kategóriába csoportosítva mutatja be a kanadai magyar értékeket. Részletezi a közterületeken elhelyezett magyar vonatkozású műalkotásokat, az emlékműveket, az egyes, magyar nevű településeket, utcaneveket, magyarokról elnevezett épületeket vagy intézményeket, magyar vagy magyarok építette templomokat és a magyar kulturális központokat.

Az internetes oldal három nyelven – magyarul, angolul és franciául – ad tájékoztatást. S nemcsak bemutatja a Kanadában fellelhető magyar értékeket, képet adva a magyarok sokrétű hozzájárulásáról Kanada fejlődéséhez, hanem interakcióra is ösztönöz. A tartalmát ugyanis nem csupán kezelői bővíthetik, hanem – moderálást követően- a honlapra látogatók is. A web-gyűjtemény így nem tekinthető véglegesnek, tartalma folyamatosan bővíthető új értékekkel.

Nincsenek megjegyzések