Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Los Angeles-i cserkész évnyitó a tengerparton

A Los Angeles-i 8-as és 49-es számú cserkészcsapatok idén is szeptember elején tartották hagyományos cserkész évindító összejövetelüket H...


A Los Angeles-i 8-as és 49-es számú cserkészcsapatok idén is szeptember elején tartották hagyományos cserkész évindító összejövetelüket Huntington Beach-en.

Szeptember 7-én 14 órától kezdtek el érkezni a csapat tagjai, sok gyerek és szülő, akik mind kitettek magukért a sok finomsággal, amivel hozzájárultak a délután sikeréhez. Volt mics (vagy mititei), pácolt oldalas, pizza, hot-dog, de édesség is akadt szép számmal, többféle torta, aprósütemény, és még számtalan finomság. A gyerekek nagy örömmel köszöntötték egész nyáron nem látott társaikat. Sokan közülük idén nyáron látogatták meg Magyarországot először, de volt, aki már sokadjára járt otthon.

Az összejövetel szokás szerint zászlófelvonással, és a himnuszok eléneklésével kezdődött. Ez után a csapat egy része megmártózott az óceánban, míg a másik fele frizbizéssel, fogócskával és a nyári kalandok megbeszélésével volt elfoglalva. A vacsora a jó hangulat miatt kissé csúszott, de bőségesen elég volt mindenki számára. Este fél 8-kor kezdődött a cserkész tábortűz, amelyre az előre lefoglalt tűzrakóhely köré gyűlt a csaknem száz magyar, akik között sok új arc is volt. Ebből is látszik, hogy a magyar cserkészcsapatok vonzó lehetőséget kínálnak a diaszpóra magyarságának a magyar közösségben megélt, minőségi programokban való részvételre. A tábortüzet Török Hunor és Vodnák Ildikó őrsvezetők vezették a segítségemmel. Ennek keretében én is bemutatkoztam a csapatnak és a cserkészszülőknek is, akik nagy örömmel fogadtak. Sok új cserkészjátékot, dalt és csatakiáltást is sikerült mutatnom a közösségnek. Az összejövetel végül este 10-ig tartó gitározással zárult.


Nincsenek megjegyzések