Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Farkas Tibor a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült

Farkas Tibor nyugalmazott repülő- és űrkutató mérnök az USA Nyugati Parti Magyar Tudósklub alapító és vezetőségi tagja a Magyar Érdemrend...


Farkas Tibor nyugalmazott repülő- és űrkutató mérnök az USA Nyugati Parti Magyar Tudósklub alapító és vezetőségi tagja a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

A kitüntetést Áder János Köztársasági Elnök Úr adományozta, Farkas Tibor kiemelkedő szakmai pályafutása, valamint az amerikai diaszpórában elő magyarság érdekében végzett tevékenysége, példamutató életútja elismeréseként.

Az elismerést Széles Tamás nagykövet, Los Angeles-i főkonzul adta át az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékére megrendezett gyűlésen, 2019. október 20-án.

Farkas Tibor 1956-ban menekült a Forradalom után és 1961-től dél-kaliforniai lakos. tanulmányait a Colombus-i Ohio State University-n, majd a Los Angeles-i Northrop University mérnöki karán végezte. Úgy az Apollo holdra szállás és a Space Shuttle rakétáinak tervezésében és repülésében aktív résztvevő volt kiérdemelve sok elismerést és kitüntetést.

A Nyugati Parti Magyar Tudósklub alapító és tiszteletbeli tagja. Hobbija a költészet és az írás, életregényét Ezért Emlékezem Budatétényre, volt iskolatársainak nemrég mutatta be nagy sikerrel Budatétényben. Másik könyve, Immortal Hun címmel, modern és izgalmas regény is nemrég jelent meg. Az Amerikai Magyar Hirlap rendszeresen közöl cikkeiből és verseiből.

Farkas Tibor a Laguna Woods és az Orange County Magyar szervezetekkel szoros kapcsolatban áll és részt vesz programjaikban. Verseit Antal Tímea, Cser Marika és Finta Ilona művészi interpretációjukban adták elő magyar közönségek előtt.

Nincsenek megjegyzések