Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Telt ház és telt gyomrok a VI. Magyar ételek fesztiválján Los Angelesben

Los Angeles-i Szent István templom udvarán és közösségi helyiségeiben szombaton, kaliforniai napsütésben került megrendezésre már hatod...


Los Angeles-i Szent István templom udvarán és közösségi helyiségeiben szombaton, kaliforniai napsütésben került megrendezésre már hatodik alkalommal, épp ezért elmondhatjuk, hogy hagyománnyá vált Magyar ételek fesztiváljára a környék magyar és a magyar ételeket és kultúrát szerető nem magyarok számára. A telt ház jóval több, mint ötszáz érdeklődőt jelent, hiszen az előre előkészített ötszáz belépő - amennyire a szervezők számítottak, hogy szükség lesz - már kora délután elfogyott.

A fesztiválon hét magyaros ételeket készítő csapat versenyzett először egymással, majd pedig a látogatók versenyeztek egymással, hogy megkóstolhassák a versenyműveket. Csalódnia senkinek sem kellett, mert az ízek igazán hasonlítottak a hazaira, talán honvágyat is ébresztve néhányunkban.

A rendezvényen a magyar kultúra is bemutatkozott a Húrok Népizenekar műsorával, Reményik Sándor Magyar Iskola Rontó-Bontó Néptánccsoportja és a Kárpátok Néptáncegyüttes fellépésével, Kiss Erzsike operett műsorával. A licitálásra felajánlott tárgyakra befolyt pénz egy erdélyi gyermekotthon megsegítésére fordítódik. A délutánt és az eseményt Baky Józsi zenei mulattatása zárta.

Dicséret és elismerés illeti a szervezők és a rendezők munkáját. Tóth Kinga és Baky Józsi már hatodik éve felelősei a Magyar ételek fesztiváljának, amely a kaliforniai magyarság egyik legnagyobb eseményévé.

Pillanatképek a fesztiválról:



















Nincsenek megjegyzések