Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Los Angelesben megtörtént, aminek meg kellett történnie! - Czene Ferenc dokumentumfilm-bemutató a Magyar Házban

Czene Ferenc életéről készült, A Születés Jogán! című dokumentumfilm levetítésre került a Los Angeles-i Magyar házban, ott, ahova ez a f...


Czene Ferenc életéről készült, A Születés Jogán! című dokumentumfilm levetítésre került a Los Angeles-i Magyar házban, ott, ahova ez a film igazán való. Czene Ferenc nagyon fontosnak tartotta ezt az intézményt, mint a magyarság képviseletének a helyét Kaliforniában.


Jó volt látni őt mégha csak a filmvásznon is. Újra élt és itt volt velünk, azon a helyen, ahol oly sokat beszélgettem az évek során vele. Hogy az utókor is emlékezzen a nevére, aki olyan sokat tett ezért a Házért hogy fennmaradjon, mától az emeleti tárgyalót Czene Ferenc tárgyalónak kereszteltük el, melyet táblával is megerősítettünk.

Czene Ferenc hite mindig az volt - és sokszor mondta ha valamivel nem értett egyet: "Bár nem értek egyet veled, de mindent elkövetek, hogy a legtöbb helyen elmondhasd a véleményed!" A tárgyalások alapja, a másik ember egyenlő félként való kezelése, s mától a Los Angeles-i Magyar Ház emeleti tárgyalója erre emlékeztet mindannyiunkat.

Hálás vagyok mindenkinek aki eljött, s annak, hogy a barátomnak tudhattam ezt a kivételes embert.

Varga Árpád Zsolt

Nincsenek megjegyzések