Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Dél Floridai Magyar Gyermek Klub

Dél-Floridai Magyar Gyermek Klub (sfhungariankidsclub.org)  A Dél-Florida Gyermek Klub egy a magyar hagyományok és az anyanyelv iránt elköte...

Dél-Floridai Magyar Gyermek Klub (sfhungariankidsclub.org)

 A Dél-Florida Gyermek Klub egy a magyar hagyományok és az anyanyelv iránt elkötelezett baráti társaság álmaként kelt életre 2009-ben. A fiatal és motivált édesanyák elsődleges célja a magyar gyökerek ápolása és gyermekeik magyar nyelv oktatása mellett, a közösségépítés volt.

A kezdemény életképességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ma már közel 150 család találkozik rendszeresen a kéthetente megtartásra kerülő magyar iskolában, a táborokban, illetve együtt ünneplik a magyar nemzeti ünnepélyeket, és aktívan részt vesznek különböző évfordulókon, illetve kulturális eseményeken.

A szervezet vezetői és tanárai folyamatosan megújuló és új lehetőségeket felkutató önkéntesek, akik mind szaktudásukkal, mind pedig helyismeretükkel dolgoznak egy igazi értékteremtő és életre szóló magyar közösség működtetésében. A Gyermek Klub több, mint csak egy magyar oktatási és hagyományőrzési céllal létrejött intézmény, sokkal inkább egy közösség, hiszen távol az otthontól, rokonoktól és barátoktól fontos, hogy magyarokként tartozzunk valahova és összetartsunk az Egyesült Államokban is.

Nincsenek megjegyzések