Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Hegyi Réka: Egy igazi magyar sikertörténet a napfényes Kaliforniából - interjú Franco Eva divattervezővel

 Los Angeles belvárosában dolgozó divattervezőként büszke vagyok arra, hogy saját elképzeléseim formát ölthetnek. Öröm számomra, hogy Amerik...


 Los Angeles belvárosában dolgozó divattervezőként büszke vagyok arra, hogy saját elképzeléseim formát ölthetnek. Öröm számomra, hogy Amerikában is piacra kerülhetnek nevemmel ellátott, minőséget, egyediséget képviselő ruhaköltemények. Mindig bennem élt a segítő szándék, így felemelő érzés, hogy munkahelyet biztosíthatok sokak számára. Bízom benne, hogy ez sokáig kitarthat – meséli Franco Eva.


"10 éves voltam, amikor az Egyesült Államokba érkeztünk. Már akkor kreatív gyerekként jártam a magam körüli világot. Nyitottan álltam az újdonságok, a másság előtt. Nem ijedtem meg tőlük, tanultam és merítettem a másság erejéből. Kreatív lélekként a szépség már akkor magával ragadott. Erdélyben, Kolozsváron a természettel éltem harmóniában, az új hazámban a mássággal."

Hegyi Réka riportja a HungarianHub oldalán olvasható

Hegyi Réka: 21 éve élek az Egyesült Államokban, jelenleg Los Angelesben. Hazámtól távol élve, mély gyökerű, sokszínű kultúránk ékességeit igyekszem sokakkal együtt hitelesen képviselni, szép csengésű nyelvünket ápolni. Színpadon, stúdióban, rádióban, a filmvásznon. Egy ösztöndíj lehetősége kínált elsőként utat az Egyesült Államokba. Így húszas éveim elején, a Rotary Club jóvoltából számos helyen tarthattam előadásokat kicsiny hazánk szépségéről. Mindezen kincsek a későbbiekben nevem alatt publikált cikkekben, fotókönyvekben, fotókiállításokon is megjelenhettek. A magyar nyelv szerelmeseként számos színházi produkcióban, előadóesteken szerepeltem. Fotográfusként díjakat nyertem. Különösen büszke vagyok, hogy egyik munkámat az Oscar-díjas magyar származású operatőr, Zsigmond Vilmos értékelte. Egy bő évtizede szinkronizálok, több rádióműsor és filmalkotás narrátora lehettem. Jelenleg a Carte Rouge című készülő történelmi játékfilmben kaptam szerepet. Három csodás gyermek a büszkeségem. Számukra próbálom átadni azokat az értékeket melyek vezetnek az élet útján.


Nincsenek megjegyzések