Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Különleges húsvéti istentisztelet a járvány végén a Los Angeles-i Első Magyar Református Egyháznál

 Tavaly, teljes lezárással, videokonferencia segítségével kellett a húsvéti ünnepeket megtartani a 94 éves Los Angeles-i Első Magyar Reform...


 Tavaly, teljes lezárással, videokonferencia segítségével kellett a húsvéti ünnepeket megtartani a 94 éves Los Angeles-i Első Magyar Református Egyháznál. Egy évvel később a videokonferencia maradt, de a gyülekezet már a templomban ünnepelhette ismét Jézus feltámadását.

A járványhelyzet javulása megengedte, hogy korlátozott kapacitással, de működhessen a templom. Az elmúlt év megtanította a közösséget az istentiszteleteken való részvételre távoli kapcsolaton, interneten keresztül. A gyülekezet a megszerzett tudást, és a hasznos eszközt a járvány után továbbra is használja, hiszen az elmúlt évben távolról is bekapcsolódtak résztvevők az istentiszteletekbe, és a videokonferencia aktív jelenlétet tehetett lehetővé a résztvevők számára. Amerika több államából, Erdélyből,  Magyarországról kapcsolódtak vasárnaponként az istentiszteletekhez, és a hét közbeni baráti találkozókhoz.


Ez a húsvéti, úrvacsorás istentisztelet sem zajlott másként. Az angol nyelvű szolgálatot és az úrvacsora angol részét Koloman Ludvig, nyugalmazott református püspök Indianából bejelentkezve tartotta, a speciális szolgálaton pedig Papp Lóránt New Yorkból olvasta fel saját húsvéti versét. A templomban megjelentek úrvacsorája összekapcsolódott a távolról bekapcsolódottak feltámadási úrvacsorájával. Igazi közösségi élménnyé vált az idei különleges húsvét.


A gyülekezet vezetői szerint a járvány megnehezítette a közösség működését, de egyben új eszközöket adott az együttlétre, és új lehetőséget a növekedésre.

Nincsenek megjegyzések