Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Los Angeles-i International Liszt Verseny magyar ösztöndíjasainak koncertje a Magyar Televízió műsorán

 Április 14-én este 9-kor (magyar idő szerint) a Magyar Televízió M5-ös csatornáján lesz látható a Los Angeles-i International Liszt Verseny...


 Április 14-én este 9-kor (magyar idő szerint) a Magyar Televízió M5-ös csatornáján lesz látható a Los Angeles-i International Liszt Verseny magyar ösztöndíjasainak a koncertje.

Az idén is - tavalyról elhalasztva - áprilisban tartják meg a világhírű eseményt, mégpedig online közvetítve.  A verseny már javában folyik, 184 résztvevő, négy magyar versenyzővel és 2 kiváló magyar zongoraművész zsűritaggal, Drafi Kálmán és Szabó Orsolya művésztanárok személyében. 

A többi zsűritag nemzetközileg ismert liszt-kiválóság, és reméljük, hogy magyar siker is lesz a pódiumon.

A versenyt 1990-ben indítottuk - Keeling Geraldine és jómagam - és 30 év után 2018-ban Dr. Polgár Éva és Dr. Hickey Katherine Liszt és Kodály szakértők vették kézbe az irányítást. Mindketten Amerikában dolgozó egyetemi tanár, nemcsak amerikai de magyar képzéssel, kötődéssel egyaránt.

Dr. Polgár két évvel ezelőtt megszervezte az ösztöndíjat biztosító koncertet azoknak a fiataloknak, akik részt szeretnének venni, de anyagilag nem tudják megengedni maguknak az utat Los Angelesbe. Ez már a második alkalom, mikor Polgár Éva maga is zongorázott a koncerteken - először Rachmaninov 2. zongora versenyét játszotta Vasary Tamás vezényletével, és az idén Liszt-et játszik és bemutatja az ösztöndíjra kiválasztott nagyszerű pianistákat, Kovács Gergely és Pellet Sebestyén személyében.

A Vigadó pompás épülete meghatóan szép látványt biztosít majd a néző számára Liszt Ferenc páratlanul szép briliáns zongora művei hallgatása közben. Nagyszerű műsornak ígérkezik az TV-ben közvetített műsor április 14-én, szerdán este 9-kor (magyar idő szerint) az M5-os TV csatornán.

Neszlényi Judith
Director Emeritus LAILC
1990-2018-ig

Nincsenek megjegyzések