Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

56-os szabadság szobor felállítására gyűjtenek Atlantában

Andrea Lauer Rice, a koalíció elnöke  segített kiválasztani a "Szabadságharcos" szobor gránittömbjét.  Kérjük, segítsen megőrizni ...


Andrea Lauer Rice, a koalíció elnöke segített kiválasztani a "Szabadságharcos" szobor gránittömbjét.

 Kérjük, segítsen megőrizni az 1956-os magyar forradalom örökségét! - írják a szervezők a GoFoundMe oldalon meghirdetett "Georgia Statue to Honor 1956 Hungarian Revolution" kampányban. 

"2021-ben emlékezünk meg és ünnepeljük a magyar forradalom 65. évfordulóját, amely először tárta fel a világ előtt a kommunizmus valódi és szörnyű arcát. Azzal, hogy egy új szobrot állítunk 1956-os szabadságharcosaink tiszteletére, állandó emléket állítunk a történelem e történelmi korszakának.
Az idő sürget, mivel szabadságharcosaink egyre idősebbek, és sokan közülük elhunytak. Ez egy egyedülálló lehetőség a családok számára, hogy egy szabadságharcos emlékére vagy egy hozzátartozójuk tiszteletére adakozzanak, és nevük örökre bronzban jelenjen meg." - írják a kampányban.

Az adománygyűjtést Andrea Lauer Rice szervezi az Amerikai Magyar Koalíció támogatásával. A kampány a célul kitűzött 25 000 dollárból közel hatezer dollár adománynál jár.

A projekt teljes költségvetése 65 000 dollár. A kezdeti 10 000 dolláros támogatást Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma biztosította. A finanszírozás fennmaradó részét közösségi összefogásból tervezik előteremteni.


Nincsenek megjegyzések