Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Dr. Karikó Katalin kapta a 100.000 dollárral járó Vilcek Kiválóság-díjat

 Dr. Karikó Katalin kapta a 2022-es Vilcek Kiválóság-díjat a biotechnológiai kutatásokban elért eredményeiért, amellyel a COVID-19 elleni mR...


 Dr. Karikó Katalin kapta a 2022-es Vilcek Kiválóság-díjat a biotechnológiai kutatásokban elért eredményeiért, amellyel a COVID-19 elleni mRNS-vakcinák kifejlesztését közvetlenül eredményező tudományos hozzájárulását ismerik el - számolt be a SciTechDaily tudommányos hírportál.

A Vilcek Kiválóság-díjat azoknak az Egyesült Államokba érkezett bevándorlóknak ítélik oda, akik jelentős hatást gyakoroltak mind az amerikai társadalomra, mind a világ kultúrájára, valamint akik elkötelezett bajnokai a bevándorlók ügyének. A díjat 2019-ben indították a Vilcek Alapítvány Díjak programjának részeként, hogy olyan kiemelkedő egyéniségeket díjazzanak, akiknek munkássága példamutatóan tükrözi a Vilcek Alapítvány küldetését.

A magyarországi Szolnokon született Karikó 1985-ben költözött az Egyesült Államokba, hogy posztdoktori tanulmányokat folytasson a philadelphiai Temple Egyetemen. A BioNTech RNA Gyógyszergyár vezető alelnöke és a Pennsylvaniai Egyetem idegsebészeti adjunktusa.

"A Vilcek Kiválóság-díjat azért hoztuk létre, hogy olyan személyeket díjazzunk, akik széles körben hozzájárulnak a társadalom javára" - mondta Marica Vilcek, a Vilcek Alapítvány társalapítója, alelnöke és titkára. "Dr. Karikó munkássága nyilvánvalóan óriási hatással volt a tudományra és az orvostudományra - de a kutatásain alapuló mRNS-vakcinák kifejlesztésének mély humanitárius jelentősége is van. Azáltal, hogy lehetővé tette az emberek és közösségek számára, hogy visszatérjenek a normális tevékenységekhez és személyesen is kapcsolatba kerüljenek egymással, munkája közvetlen pozitív hatással volt a globális társadalomra."

A Vilcek Kiválóság-díj a Vilcek Alapítvány Díjak programjának részeként kerül odaítélésre. A díjazottak 100 000 dolláros pénzjutalomban és egy emlékdiplomában részesülnek.

Nincsenek megjegyzések