Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

A kanadai Strathroy-Caradoc magyar múltja

 Magyarország az első világháború után elveszítette lakosságának, területének jelentős részét. Ezért az 1920-as években a magyar férfiak kiv...


 Magyarország az első világháború után elveszítette lakosságának, területének jelentős részét. Ezért az 1920-as években a magyar férfiak kivándoroltak, különösen a vidéki területekről. Néhányan Kanadába jöttek, abban a reményben, hogy pénzt kereshetnek és hazatérhetnek. Sokan azonban idővel családjukért küldtek, hogy csatlakozzanak hozzájuk, és véglegesen letelepedtek Kanadában.

Az 1930-as évektől a 20. század végéig a kanadában lévő kisváros, Strathroy-Caradoc élénk magyar közösségnek adott otthont. Strathroy-Caradoc hajdan volt magyar közösségének életéről olvashatunk érdekes cikket a helyi újság a The Observer oldalán.

Mára már a város magyar közössége szinte teljesen eltűnt, mivel a gyerekek és unokák elköltöztek. Az 1956-os forradalom több magyart hozott Kanadába, de az 1920-as évek beáramlásával ellentétben a legtöbbjük a nagyobb városokba ment. A helyi magyar kultúra már csak emlék, de sok családnév még mindig őrzi a magyar múltat Strathroy-Caradocban.



Nincsenek megjegyzések