Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Magyar emlékhelyek Amerikában - Desert Hot Springs, CA

A magyar Szent Erzsébetről elnevezett templom Desert Hot Springs-ben Kaliforniában Közhelynek számít, mert sokszor így van: Amerikában ...

A magyar Szent Erzsébetről elnevezett templom Desert Hot Springs-ben Kaliforniában
Közhelynek számít, mert sokszor így van: Amerikában járva szinte mindenhol magyarokba botolhatunk. Szinte nincs olyan vidéke ennek a hatalmas országnak, ahol ne lehetne találkozni magyarokkal. Az emlékezetre épülő tapasztalat minden bizonnyal csal, egy-egy véletlen találkozásból az emberi természet könnyen általánosít, de az tény, a legnagyobb számú Magyarországon kívül élő, hazánkból származó népcsoportot alkotják az Egyesült Államokban élő magyarok. Ha pedig Amerikában vagyunk, nyomokat is hagyunk amerre járunk.

Az Amerikai Magyar Hírlap Online sorozatot indít, hogy találjuk meg és gyűjtsük össze azokat a jól, vagy kevésbé jól ismert emlékhelyeket, amelyek hozzánk, magyarokhoz, a magyar kultúrához, a magyar nyelvhez kapcsolódik Amerikában.

Kérjük olvasóinkat, az Egyesült Államokban járva ha találkoznak olyan hellyel, amelyen jól felismerhető a magyar kapcsolat, fényképezzék le, és a pontos helyszín megjelölésével küldjék el az újság email címére. Gyűjtsük össze az amerikai magyar emléknyomokat, hogy más honfitársunk is, ha a közelben jár, felkereshesse.

Terjesszük ki a közhelyet! Amerikában járva szinte mindenhol magyarok nyomaira bukkanhatunk.

Tóth Péter által faragott indián szobor Desert Hot Springs-ben Kaliforniában 


Nincsenek megjegyzések