Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

TRIANON 100. - Áldott légy nemzetem, áldott légy magyar nemzet! - verses-prózai-zenés emlékműsor Los Angelesből

Zenés-verses-prózai megemlékezés a Trianoni Békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából, a Nemzeti Összetartozás Napján, az Ame...


Zenés-verses-prózai megemlékezés a Trianoni Békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából, a Nemzeti Összetartozás Napján, az Amerikai Egyesült Államok különböző területein, Kanadában, az anyaországban és az elszakított területeken élő honfitársak közreműködésével.

Szervezte és rendezte: Antal Tímea
Művészeti tanácsadó: Dánielfy Zsolt, Jászai Mari-díjas színművész
Vágó: Magyar Zsolt


    Emlékezzünk együtt, nézzük együtt,    
  hogy egyszerre dobbanjon a szívünk...  



Itt Los Angeles-ben, mint szerte a nagyvilágban, ahol magyarok élnek, minden évben igyekszünk méltó módon megemlékezni a magyar történelem egyik leggyászosabb pillanatáról.

Kalotaszegi magyarként úgy éreztem, hogy a kialakult járványhelyzet ellenére, ez évben sem maradhat el a megemlékezés. Főleg, hogy idén az ország szétszakításának 100-ik évfordulójához érkeztünk. Fontosnak tartom, hogy e centennáriumi mérföldkőhöz érve, ne csak emlékezzünk, de álljunk is meg egy kicsit, vonjuk le a múltból a tanulságokat, gondolkozzunk el és szőjünk új terveket arra vonatkozólag, hogy hogyan szolgálhatjuk legjobban magyarságunkat és Magyar Hazánkat. Legyünk büszkék hazánkra és kultúránkra, ápoljuk anyanyelvünket itt a diaszpórában is. Tiszteljük őseinket, őrizzük és adjuk tovább, amit számunkra megteremtettek. Mindennapi életvitelünkben pedig törekedjünk a békére, a szeretetre és egymás megértésére.

E gondolatsor jegyében jött létre a YouTube csatornánkon bemutatásra kerülő zenés-verses-prózai megemlékezés, amely a karantén szabta lehetőségek között készített egyéni videók láncolata. Habár, a kezdeményezés innen Los Angeles-ből indult, megszólalnak benne az  Amerikai Egyesült Államok más területein, Kanadában, valamint az anyaországban és az elszakított területeken élő honfitársaink is.

Az összeállítás közel 80 résztvevő és számos más, a kulisszák mögött segítő honfitársunk hazaszeretetének tanúságtétele. Megszólalnak benne gyerekek, fiatalok és idősek, színművészek és műkedvelő előadók, néptáncosok, közösségi vezetők és lelkészek is. Tiszta szívű, példaértékű magyar emberek, akiknek fáj Trianon... Munkájukat, közreműködésüket elismerés és köszönet illeti.

Külön köszönet Dánielfy Zsolt Jászai Mari-díjas színművésznek a rendezésben nyújtott segítségéért, valamint Magyar Zsolt vágónak, technikusnak a videó elkészítésében végzett munkájáért.
A résztvevők, a szereplők nevében is tisztelettel kérem Önöket az emlékműsor megtekintésére, valamint arra, hogy vigyék hírét ennek a virtuális megemlékezésnek. Amennyiben tehetik, kérem osszák meg az itt összefoglalt rövid beszámolót és a megemlékezés plakátját családtagjaikkal, barátaikkal, ismerőseikkel is. A plakátot az e-mailhez csatolva találják meg.

Isten áldjon mindenkit!

Tisztelettel,
Antal Tímea
A Dél-Kaliforniai Magyar Örökség Alapítvány alapítója
A Szoboszlai Sándor Dél-Kaliforniai Magyar Színház művészeti igazgatója
A Los Angeles-i Egyesült Magyar Ház elnökhelyettese
Tel: 949-351-2116






Nincsenek megjegyzések