Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Szíki Károlyt Nemzetőr alezredesnek léptették elő Magyarországon

A Gróf Batthyány Lajos Nemzetőr Szövetség szokásos évértékelőre, június 27-re Mezőtúrra, a Sportcentrumba hívta össze Parancsnokságát. ...


A Gróf Batthyány Lajos Nemzetőr Szövetség szokásos évértékelőre, június 27-re Mezőtúrra, a Sportcentrumba hívta össze Parancsnokságát.

A rendezvényt megtisztelte és köszöntő beszédet mondott a város polgármestere, Herczeg Zsolt.

Áttekintő értékelést tartott Bacsó Ernő nemzetőr tábornagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nemzetőr Egyesület elnök parancsnoka, melyet számos hozzászólás követett, melyek többségükben a Trianoni békediktátum 100. évfordulójához kapcsolódtak.

A hozzászólásokat követően elismerések átadására került sor. vitéz, lovag Szíki Károly Arany Érdemkeresztes színművész, az Amerikai Magyar Hirlap Online munkatársa a nemzetszolgálat terén végzett kulturális munkájáért, elsősorban a Trianoni békediktátummal szemben kifejtett tevékenységéért, írói és színművészi munkáiért nemzetőr-alezredes előléptetést vehetett át.

Szíki megköszönte a az elismerő címet és átadta Bacsó Ernőnek a 64 vármegyéből Kiss Mátyás által összegyűjtött, Mezőkövesden őrzött föld egy kis részletét.

A megjelentek számára Szíki Károly bemutatta Az elsáncolt falu című könyvét, majd dedikálta az érdeklődőknek.

Zárásként tájjellegű étellel látták vendégül a mezőtúriak a megjelenteket.

Nincsenek megjegyzések