Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Online jótékonysági akciót szervezett a Los Angeles-i egyház az ukrajnai magyar árvákat támogató alapítvány számára

A 94 éve fennálló Los Angeles-i Első Magyar Református Egyház ( www.elsoegyhazla.org ) már évek óta szervez jótékonysági eseményeket. A ...


A 94 éve fennálló Los Angeles-i Első Magyar Református Egyház ( www.elsoegyhazla.org ) már évek óta szervez jótékonysági eseményeket. A gyülekezet minden évben kiválaszt egy magyarországi, vagy a környező diaszpórában működő, rászoruló magyar gyerekeket segítő, a gyerekeknek gondoskodást, támogatást nyújtó intézményt. A gyülekezet jótékonysági műsorral, és a támogatók által felajánlott adományokkal segíti a kiválasztott szervezetet.


Idén a gyülekezet választása az Ukrajnában működő Sámuel alapítványra esett. A Sámuel Alapítvány azoknak a gyerekeknek nyújt segítséget, akik Kárpát-Ukrajnában a megye csecsemő osztályain, kórházakban, szüleiktől elhagyatottan, az ápolóktól legtöbb esetben csak a legszükségesebbet megkapva (étel, gyógyszer) várják sorsuk alakulását. Az alapítványnak a gyermekeket segítő családjaik kivétel nélkül magyar ajkú, református, vallásukat gyakorló, hívő keresztények.

A vírushelyzet miatt, a kaliforniai magyar templom idén nem a hagyományos módon, nem élő rendezvénnyel bonyolítja le a jótékonysági programot. Az egyház 2020. június 20. és július 20. között online jótékonysági rendezvényt tart a Sámuel Alapítvány támogatására.

Az egyház jótékonysági műsorában profi és amatőr szereplők - Amerikából és Magyarorszégról - lépnek fel zenei és verses előadásokkal. A mintegy egy órás műsor az interneten keresztül megtekinthető.

A templomnak az eseményhez kapcsolódó internetes oldalán ( https://www.elsoegyhazla.org/2020/06/2020-misszio-az-ukrajnai-samuel.html ) a látogatók megismerhetik az ukrajnai Sámuel Alapítvány munkáját, megtekinthetik az egyház műsorát, és az oldalon, interneten keresztül adományt is lehet küldeni a Sámuel Alapítvány számára.

Nincsenek megjegyzések