Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

A külföldön oltott magyarok augusztus 9-től kaphatnak uniós Covid-igazolványt

 A Telex számolt be róla , hogy a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint az is kérvényezheti Magyarországon az uniós Covid-igazolást,...


 A Telex számolt be róla, hogy a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint az is kérvényezheti Magyarországon az uniós Covid-igazolást,
- akit olyan külföldi országban oltottak, ahonnan magyar védettségi igazolványra is jogosult,
- és aki olyan országban kapta a védettségi igazolványát, akikkel a magyar kormány kétoldali megállapodásokat kötött arról, hogy kölcsönösen elismerik egymás igazolványait.

Augusztus 9-től kérvényezhetik így az igazolványt külföldön beoltott magyar állampolgárok, és azok a nem magyar állampolgárok, akik jogszerűen Magyarországon tartózkodnak.

A védettségi igazolványról szóló rendelet szerint ide tartoznak többek között a következő országok: az uniós tagállamok és uniós tagjelölt államok; a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet tagállamai; NATO-tagállamok.

Az igazolványt az igénylők Budapest Főváros Kormányhivatalától vagy a kormányablakoktól kérelmezhetik, és minden Magyarországon elfogadott vakcináról kiállítható.

Ehhez az igényléshez csatolni kell a személyazonosító adatokat, a személyi számot, valamint az oltásról szóló hivatalos papírokat magyarul vagy angolul. Ha az igazolás valami más idegen nyelven van, akkor pedig hivatalosan kell lefordíttatni azt magyarra.

Miután a kormányhivatal megkapta az igénylést, a hivatal intézkedik arról, hogy az oltási adatok bekerüljenek az EESZT-be. Miután az adatok bekerültek a rendszerbe, azok alapján a kormányhivatal kiállítja az uniós Covid-igazolványt a kérelmezőnek.

Ezek az érintett emberek tehát nem tudják maguknak letölteni az igazolást az EESZT-ből, a háziorvos sem nyomtathatja ki nekik, és az applikációt sem tudják letölteni.

1 megjegyzés

  1. Enikonk, kedves, Sok szeretettel gratulalunk a Magyar Szinhaz-Kultura erdekeben, - Otthon is es Itthon is- lelkiismeretesen vegzet sok munkad elismeresekent kapott megerdemelt kitunteteshez! Egyuttal koszonet a sok szep emlekezetes, maradando elmenyt nyujto percekert/orakert! Buszkek vagyunk Rad, ugy a regi baratsagunkra, mint a mi szeretett Magyar Kulturankat apolo Honfi/Sorstarsunkra, s szeretettel kivanunk Neked tovabbi sikereket! Agi, Gyuri, valamint az Orange County/Laguna Woods Magyar Klub szinhaz szereto tagsjai.

    VálaszTörlés